Головна Новини Суспільство події Семеро миротворців ООН загинуло в Малі: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Семеро миротворців ООН загинуло в Малі: що сталося

Ще троє отримали серйозні поранення

9 грудня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

У середу, 8 грудня, у центрі Малі в результаті вибуху загинули семеро миротворців Організації Об'єднаних Націй і троє отримали серйозні поранення, повідомляє місія ООН у Twitter.

Семеро миротворців ООН загинуло в Малі: що сталося

Прапор Організації Об’єднаних Націй - Reuters

Конвой логістики влучив у саморобний вибуховий пристрій між містами Дуенца та Севаре, районом, де діють угруповання, пов’язані з Аль-Каїдою та Ісламською державою. У середу, 8 грудня, жодне угруповання не взяло на себе відповідальність.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш рішуче засуджує напад на конвой, заявив речник Стефан Дюжаррік.

"Він закликає владу Малі докладати зусиль для встановлення осіб, які вчинили ці напади, щоб їх можна було швидко притягнути до відповідальності", — сказав Дюжаррік.

Малі, одна з найбільших і найбідніших країн Африки, бореться з ісламістським повстанням, яке процвітало, незважаючи на дев'ятирічні зусилля міжнародних сил на чолі з колишньою колоніальною державою Францією перемогти його.

Миротворча місія ООН, відома як MINUSMA, розгорнула понад 13 000 військових для стримування насильства на півночі та в центрі країни.

З 2013 року в ньому зафіксовано понад 230 смертей, що робить цю місію найсмертоноснішою з більш ніж десятка миротворчих місій ООН.

Як повідомляли раніше "Коментарі", до будівлі ООН прийшов чоловік з дробовиком та вимагав передати документи. Відомо, що поліцейські три години намагалися поговорити з чоловіком, який розмовляв сам з собою, а після спроб поговорити почав погрожувати самогубством. Затриманий американець родом з Флориди, раніше до кримінальної відповідальності не притягався.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини