Головна Новини Суспільство події Що фінські футбольні фанати привезли з Росії і до чого тут коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Що фінські футбольні фанати привезли з Росії і до чого тут коронавірус

У Фінляндії значно підвищилась середньодобова кількість нових захворювань на коронавірус

24 червня 2021, 20:20
Поділіться публікацією:

Повернення фінських футбольних фанатів, які приїхали з Росії після матчів Євро-2020, викликало сплеск нових щоденних випадків захворювання коронавірусом у країні. Про це повідомляє агентство Reuters.

Що фінські футбольні фанати привезли з Росії і до чого тут коронавірус

Фінські футбольні фанати - фото з відкритих джерел

У рамках турніру Євро-2020 збірна Фінляндії провела два матчі в Санкт-Петербурзі, які відбулися в червні. Фінська влада заявила, що у цей час на двох прикордонних пунктах між країнами було зафіксовано майже 100 заражень, в основному серед уболівальників.

Згідно з офіційними даними, з тих пір загальна кількість щоденних нових випадків зараження COVID-19 зросла із приблизно 50 до понад 100.

"Це люди, які брали участь в іграх. Очевидно, що вірус поширювався на диво добре, враховуючи, що фіни здебільшого твзаємодіяли один з одним, але заразилися вірусом всього за кілька днів", — повідомив журналістам головний лікар однієї з районних лікарень Рісто Піетікайнен.

Фінський інститут охорони здоров'я та соціального забезпечення заявив, що серед фінів, які приїхали з Санкт-Петербурга, було діагностовано майже 100 інфекцій і це число, ймовірно, буде зростати.

Влада очікує, що в найближчі дні ще більше людей отримають позитивні результати тесту на коронавірус через тривалий інкубаційний період, а також через те, що вони не змогли протестувати всіх уболівальників до закриття головного пункту пропуску у вівторок ввечері.

Нагадаємо, що нещодавно уряд Російської Федерації вирішив посилити карантин у країні у зв'язку зі збільшенням кількості нових випадків захворювань на коронавірус. Всі деталі — у нашому матеріалі.

Додамо, що московська влада зобов'язала почати обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для працівників сфери послуг до 15 серпня.

У департаменті охорони здоров'я міста повідомили, що віднині в лікарнях столиці будуть надавати планову допомогу лише вакцинованим особам. Такі ж обмеження поширяться й на частину московських ресторанів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини