Головна Новини Суспільство події СБУ завершила розслідування "справи Семенченка"
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ завершила розслідування "справи Семенченка"

Рлзслідування велося за чотрима статтями Кримінального кодексу України

29 вересня 2021, 11:22
Поділіться публікацією:

Служба Безпеки України завершила досудове розслідування щодо дев'яти осіб, серед яких і колишній нардеп Семен Семенченко. Про це повідомляє пресслужба відомства.

СБУ завершила розслідування "справи Семенченка"

Семенченко, фото з відкритих джерел

Провадження велося за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, це створення незаконних збройних формувань, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та порушення передачі товарів, що підлягають експортному контролю. Усі обвинувачені мають різні кримінальні провадження та ступені причетності до скоених правопорушень. 

На початку 2021 року СБУ викрила та припинила діяльність так званої "Приватної військової компанії". У відомстві повідомляють, що її діяльність була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними слідства, організаторами незаконної ПВК були колишній депутат України Семен Семенченко та "позаштатний агент НАБУ" Євген Шевченко. 

Раніше портал "Коментарі" аналізував, до чого може привести викриття СБУ незаконної ПВК. Народний депутат України VIII скликання, співзасновник БФ "Допомога батальйону "Донбас" Наталія Веселова запевняє: "Про те, що така ПВК була створена, стало відомо ще у 2018 році. Напевно, знала про це СБУ. Але тоді ніяких дій не робила". На її думку, те, що взялися за Семенченка і Шевченка зараз, можливо, пов'язано з тим, що США ввели санкції проти Коломойського і взагалі активізували діяльність у викоріненні багатьох згубних явищ в Україні. Якусь активність демонструють і наша влада. У експерта Міжнародного інституту демократій, екс-командира 2-ї роти 24-го батальйону "Айдар" Євген Дикого ця новина викликає дуже багато питань."Чи реально була ПВК? З повідомлення не слідує, чим діяльність описаних СБУ "охоронних структур" Семенченка-Шевченка відрізняється від діяльності будь-якої іншої приватної охоронної фірми". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини