Головна Новини Суспільство події СБУ викрила підприємство, яке працює на так звану "ЛНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила підприємство, яке працює на так звану "ЛНР"

Зловмисники заплатили до бюджету самопроголошеної республіки 19 млн російських рублів

15 вересня 2021, 17:17
Поділіться публікацією:

Служба Безпеки України заблокувала масштабну схему фінансування самопроголошеної "ЛНР", повідомляють у відомстві. 

СБУ викрила підприємство, яке працює на так звану "ЛНР"

СБУ, фото з відкритих джерел

Зловмисники заплатили до окупаційної адміністрації майже 19 млн російських рублів. Слідчі СБУ встановили, що підприємство,яке займається продуктами харчування було зареєстроване в Луганську. У 2015 році його переєстрували в "ЛНР" і далі почали працювати на окупантів. 

У провадженні фігурує "заступник міністра промисловості та торгівлі ЛНР", директор та ще кілька працівників підприємства. 

На початку окупації завод тимчасово припинив свою роботу. Щоб відновити виробництво, топ-менеджмент почав завозити обладнання з неокупованої території України. Для оборудок зловмисники використали схему "перерваного транзиту". Тобто, товари постачалися з України покупцям у Прибалтиці, а звідти їх перепродавали у Закавказзя. Вантаж проїжджав територією Росії і його завозили на окуповану територію Донбасу. 

"Оперативники та слідчі СБУ встановили, що завод діяв 2,5 роки, і за цей час підприємство поповнило бюджет окупантів податками на суму близько 19 мільйонів російських рублів. Служба безпеки України повідомила чотирьом організаторам схеми про підозру за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України, скоєного організованою групою осіб та у великому розмірі) Кримінального кодексу України. Їх оголошено у розшук", — повідомляють в СБУ.

Зараз слідчі проводять досудове розслідування. Викриття провадили за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому СБУ впровадила санкції проти родини Шаріїв. У відомстві заявили, що розмежовують свободу слова і наступ на державність і суверенітет України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини