СБУ відреагувала на угорський гімн в ОТГ Закарпаття - проведено ряд обшуків, готується звинувачення в державній зраді

Хочеться вірити, що угорський напрямок може стати важливим для СБУ. І це цілком обґрунтовано, враховуючи уроки, які країна отримала з подій на Донбасі

Як раніше повідомляли "Коментарі", на Закарпатті депутати місцевої об'єднаної територіальної громади після присяги заспівали гімн Угорщини. Але історія отримала продовження.

Поле гучного скандалу, представники Служби безпеки України вчинили ряд оперативно-слідчих заходів в одному з великих благодійних угорських фондів. В результаті обшуків було вилучено літературу екстремістського характеру, яка вихваляла так звану "Велику Угорщину" і прописувала можливості створення етнічної автономії.

Крім того, за інформацією відомства, представники "фонду" намагалися поширити на території Закарпаття угорське законодавство. На даний момент в Службі безпеки України це розглядається як ведення підривної діяльності і вчинення державної зради.

Нагадаємо, 30 листопада Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про смертельну дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої обірвалося життя п'ятьох людей, серед яких була дитина. Трагедія трапилася на дорозі Мукачево-Рогатин, що на Закарпатті.