Головна Новини Суспільство події СБУ ліквідувала "ботоферму", яка фінансувалася РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ ліквідувала "ботоферму", яка фінансувалася РФ

Виконавці діяли в інтересах третіх осіб, які підтримували гібридну війну Росії проти України

19 березня 2021, 11:59
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність "ботоферми", яку фінансувала Російська Федерація. Виконавці розміщували неправдиву інформацію про Україну, а загальна кількість фейкових акаунтів становила понад п'ять тисяч. Дану інформацію оприлюднила прес-служба правоохоронного відомства.

СБУ ліквідувала "ботоферму", яка фінансувалася РФ

СБУ ліквідувала "ботоферму", яка фінансувалася РФ - фото: Служба безпеки України

Оперативним співробітникам вдалося визначити, що зловмисники розмістили обладнання на орендованій квартирі в Києві. Спеціалізовані комплекси використовувалися для створення і просування ботів в соцмережах для поширення фейковий даних в суспільстві.

Повідомляється, що виконавці діяли в інтересах третіх осіб, які підтримували гібридну війну Росії проти України, а для організації схем використовували сім-карти українських операторів мобільного зв'язку.

В ході оперативних дій, співробітники СБУ вилучили у зловмисників комп'ютерну техніку, телекомунікаційне обладнання, а також понад три тисячі сім-карт. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прес-центр Служби безпеки оприлюднив добірку найбільш резонансних подій, які відбулися в Україні в лютому 2021 року. Зокрема, співробітники СБУ оголосили про підозру блогеру Анатолію Шарію, якого підозрюють в державній зраді. 25 лютого він вдруге не з'явився на допит, в результаті чого був оголошений в державний розшук. Правоохоронне відомство також викрило агентурну мережу спецслужб Кремля, які дестабілізували ситуацію в Україні через Telegram-канали. До її складу входили одесити і харків'яни, які були активістами так званої "русской весны".








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини