Головна Новини Суспільство події Рятувальна операція на Дніпрі: Понад 40 рибалок раптово опинилися на крижинах за сотні метрів від берега
commentss НОВИНИ Всі новини

Рятувальна операція на Дніпрі: Понад 40 рибалок раптово опинилися на крижинах за сотні метрів від берега

Місцеві жителі разом з надзвичайниками більш як чотири години рятували рибалок-відчайдух

12 лютого 2023, 18:57
Поділіться публікацією:

Цієї неділі, 12 лютого, близько полудня до служби порятунку звернулися очевидці, які побачили, що на Дніпрі дві великі крижини з рибалками все швидше віддаляються від берега, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби ДСНС України.

Рятувальна операція на Дніпрі: Понад 40 рибалок раптово опинилися на крижинах за сотні метрів від берега

На Дніпрі 41 рибак дрейфував на крижинах

Як розповідають рятувальники, надзвичайна подія трапилася неподалік села Шульгівка Петриківської селищної ради у Дніпровському районі. Як розповідали люди, на відстані десь півтори сотні метрів від берега на кризі перебуває з чотири десятки рибалок.

Для порятунку з крижаної пастки горе-рибалок виїхали рятувальники та окрема водолазно-рятувальна група. Допомагали як могли і місцеві мешканці на особистих плавзасобах. За пару годин підрозділам ДСНС вдалося врятувати з криги 28 чоловіків. Потому взялися проводити моніторинг та шукати рибалок на інших крижинах, що відплили від берега.

За чотири години завершили рятувальну операцію. На берег доправили 41 рибалку: підрозділи надзвичайників зняли з криги 35 осіб ще 6 осіб врятували місцеві мешканці.

Як писали раніше "Коментарі", Україна одна з перших країн висловила готовність, попри війну на своїй території, надати допомогу Туреччині в ліквідації наслідків масштабного землетрусу, який станом на 12 лютого 2023 року забрав життя понад тисяч 33 людей. Усього з початку робіт пошуково-рятувальними групами зведеного загону ДСНС обстежено 224 зруйнованих будівель та споруд, розібрано 94 завали, надано медичну допомогу 4 особам, деблоковано тіла 12 загиблих людей. Роботи тривають, продовжують знаходити постраждалих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини