Головна Новини Суспільство події Розтрата коштів на закупівлі: скільки переплатили на Старлінках для шкіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Розтрата коштів на закупівлі: скільки переплатили на Старлінках для шкіл

Через закупівлю за завищеними цінами із бюджету було надмірно витрачено майже 2 млн грн

сьогодні, 19:37
Поділіться публікацією:

У Дніпрі закупили Старлінки для шкіл регіону, однак купівля пройшла з порушеннями — компідприємство переплатило майже 2 млн грн. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України.

Розтрата коштів на закупівлі: скільки переплатили на Старлінках для шкіл

Фото БЕБ

“Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру заступнику директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міської ради за фактом розтрати бюджетних коштів  шляхом зловживання службовим становищем, що було вчинене в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах”, — повідомили у БЕБ. 

У ході проведення слідства було встановлено, що компідприємство повинно було закупити Старлінк для забезпечення безперебійного зв’язку. Закупівля передбачена виконанням “Програми щодо сприяння територіальній обороні міста Дніпра 2022-2026 роки”. 

У БЕБ розповіли, що посадовець закупив обладнання за завищеними цінами,  використовуючи своє службове становище. Потім ці старлінки передали на потреби шкіл регіону. У бюро зазначили, що такі дії завдали 1,8 млн грн збитків державному бюджету.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків та вилучили документи, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони та комп’ютери.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Києві викрили масштабну переплату на транспортуванні вагонів, подарованих Польщею. На доставці вагонів КП “Київський метрополітен” переплатив 160 млн грн. Дізнатися детальніше про схему можна за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини