Головна Новини Суспільство події Російські окупанти знищують скіфські кургани на Херсонщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти знищують скіфські кургани на Херсонщині

Тарута заявив, що потрібно не дати росіянам легалізувати, вкрадені в Україні культурні цінності

2 травня 2022, 17:41
Поділіться публікацією:
рф після повномасштабного вторгнення, продовжує знищувати українські міста, цивільних громадян та навіть культурну спадщину. Так, у Херсонській області окупанти руйнують скіфські кургани, облаштовуючи на їхньому місці вогневі позиції. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію політика Сергія Тарути.
За словами нардепа та підприємця, масштаби руйнувань ще навіть складно уявити.
"Окупанти знищують скіфські кургани на Херсонщині, обладнуючи на їхньому місці вогневі позиції. Масштаби руйнувань, які росіяни завдають українській історичній спадщині ще навіть складно уявити. Нищать кургани, розкрадають музеї. У березні 2017 року було прийнято історичну резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликає до заборони торгівлі об'єктами культурної спадщини з Іраку та Сирії, у світі вживаються посилені заходи щодо боротьби з незаконним обігом культурних цінностей. Упевнений, що вже давно на часі ставити таке ж питання по Україні",- йдеться у повідомленні політика.
На думку, Сергія Тарути має кілька важливих нагальних завдань.
"Маємо два нагальних завдання: 1) захистити та евакуювати все, що можна евакуювати; 2) не дати росіянам легалізувати, вкрадені в Україні культурні цінності",- завив Тарута.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти обстріляли ракетами Дніпропетровську область. Вранці 2 травня окупанти запустили ракети по території Дніпропетровської області. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації. Обстріляли елеватор у Синельниківському районі. В результаті вибуху ракети було зруйновано склад із зерном, в будівлі обвалився дах.
 

Російські окупанти знищують скіфські кургани на Херсонщині

Окупанти знищують скіфські кургани на Херсонщині (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини