Головна Новини Суспільство події Російські окупанти використовують в Україні новітні міни "Медальйони": в чому їх небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти використовують в Україні новітні міни "Медальйони": в чому їх небезпека

Використання мін ПОМ-3 забороняється Оттавською конвенцією

30 березня 2022, 22:29
Поділіться публікацією:

Російський  агресор  дистанційно мінує українські   території  новітніми протипіхотними мінами ПОМ-3 “Медальйон”. Про це інформує уповноважена українського парламенту з прав людини Людмила Денісова.

Російські окупанти використовують в Україні новітні міни "Медальйони": в чому їх небезпека

Виробляються такі міни лише в РФ (фото з відкритих джерел)

“Міна оснащена електронним сейсмічним датчиком, який приймає сигнал про вібрацію ґрунту та забезпечує підрив, якщо амплітуда коливання відповідає людським крокам. Після цього бойова частина міни вилітає на висоту приблизно півтора метра й вибухає”, — розповіла уповноважена Верховної Ради.

Використовувати міни ПОМ-3 не допускають рішення Оттавської конвенції  про заборону протипіхотних мін, оскільки  це є знаряддям війни невибіркової дії. Виготовляють такі  смертельні "Медальйони" тільки  в Росії.

Денисова  зазначає, що російські агресори  порушили  Протокол про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що  має відношення до захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Тростянці російські окупанти закатували цивільногоРосійські загарбники  піддали тортурам, що спричинили смерть,  мешканця населеного пункту Тростянець, що  попав під окупацію. За цим фактом розслідується  кримінальне провадження.  Як встановлено представниками слідства, агресори, коли  окупували  місто Тростянець,  жорстоко познущались із загиблого чоловіка.  Його тіло, на якому були множинні ушкодження, було знайдено, коли місто було звільнене 28 березня. Зараз  встановлюють особу цієї  людини.  Працівниками прокуратури  відкрите  кримінальне провадження за фактом порушення законів й звичаїв війни. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини