Головна Новини Суспільство події Російські окупанти почали незаконні обшуки будинків у Криму: хто постраждав
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти почали незаконні обшуки будинків у Криму: хто постраждав

Представниками спецслужб РФ проведені масові обшуки у кримських татар, затримані мінімум п'ять осіб

17 серпня 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

Російські окупанти активували свою протизаконну діяльність на території включеного Кримського півострова. Як повідомляє "Українська правда", від самого ранку вівторка, 17 серпня, представники різних спецслужб РФ без конкретного приводу почали масштабні обшуки домоволодінь, що належать кримським татарам.

Російські окупанти почали незаконні обшуки будинків у Криму: хто постраждав

В Криму російські спецслужби провели обшуки у кримських татар. Фото ілюстративне

Пильна увага була приділена особам, які проживають неподалік Бахчисарая, Сімферополя та Севастополя. Офіційно відомо про мінімум п'ять затримань, які були проведені після обшуків майна, котре належить арештованим.

Російські спецслужби (серед яких і ОМОН, і ФСБ) діяли рано-вранці, адже представники ГО "Кримська солідарність" зазначають, що більшість повідомлень про арешти та обшуки надійшли на гарячу лінію суспільства до сьомої ранку.

Нині відомо, як уже згадувалося, про п'ять арештантів. Від свавілля російських правоохоронців постраждали Рустем Мурасов, Джеббар Бекіров, Рустем Таїров, Раиф Февзієв і Заур Абдуллаєв. Зазначимо, що Февзієв є вельмишановним кримськими татарами імамом і батьком багатодітної родини. Решта затриманих — активісти, які виступають проти політичних репресій, що постійно відбуваються в окупованому Росією Криму.

Російські окупанти почали незаконні обшуки будинків у Криму: хто постраждав - фото 2
Російські окупанти почали незаконні обшуки будинків у Криму: хто постраждав - фото 3

За інформацією, що надходить від родичів арештантів, під час обшуків представники російських спецслужб нібито підкидали "заборонену" літературу в будинки, що і дозволяло проводити затримання. Також декого з активістів, згідно з матеріалами російських судів, намагаються пов'язати з ісламськими терористами, які нібито планували екстремістські дії в Криму.

До більшості затриманих обмежили доступ навіть для адвокатів. Також в ході обшуків правоохоронці не соромилися вилучати виявлену готівку. Тільки з дому Рустема Мурасова, за попередніми підрахунками, було забрано близько 100 євро, 500 доларів, а також 140 тисяч рублів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Україна реагує на те, що російська влада може спробувати перекинути на окупований півострів свою ядерну зброю. Подробиці — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому глава окупаційної влади Криму вважає, що Володимир Зеленський може втекти з України. Через що українському президентові не пропонують в якості "притулку" його нерухомість на окупованому півострові, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сташинский

17 серпня 2021, 11:12

если они готовили теракты, то поделом


Новини