Головна Новини Суспільство події Російські хакери напали на офіційні сайти органів влади України
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські хакери напали на офіційні сайти органів влади України

За даними фахівців, сьогодні хакерські дії були спрямовані проти Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, МЗС, СБУ та інших органів.

24 лютого 2022, 01:28
Поділіться публікацією:

Пов'язані з російськими спецслужбами хакери атакували сайти органів влади та об'єктів критичної інфраструктури. Приступи безперервно продовжуються з 15 лютого. Про це повідомляє прес-служба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. За даними фахівців, сьогодні хакерські дії були спрямовані проти Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, МЗС, СБУ та інших органів, через що сайти тимчасово не працювали. Кіберзлочинці ініціювали поширення вірусів, а також спробували проникнути у мережі приватного та державного секторів для подальших деструктивних дій.

Російські хакери напали на офіційні сайти органів влади України

Хакери (фото з відкритих джерел)

"Атакувальники, не ховаючись, використовують для фішингових розсилок та DDоS-атак бот-мережі, які нашими спецслужбами однозначно ідентифікуються як пов'язані зі спецслужбами країни-агресора", — зазначили у Держслужбі спецзв'язку.

З огляду на це у відомстві порекомендували ІТ-службам організацій усіх форм власності:

ізолювати всі робочі станції та сервери, не пов'язані з виконанням критично важливих функцій;

Обновити системне та прикладне програмне забезпечення робочих систем до останньої версії;

Негайно зробити резервні копії критично важливих інформаційних ресурсів зовнішні носії.

Щоб протистояти кіберагресії, цілодобово працюють команди суб'єктів забезпечення кібербезпеки, інтернет-провайдерів та ІТ-команди об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Нагадаємо, минулого тижня хакери почали кібератаку на міністерство закордонних справ Канади, і деякі служби все ще не працюють. Таку заяву зробили чиновники у понеділок, 24 січня, не розкриваючи, хто, на думку Оттави, був відповідальний. Інцидент був виявлений минулої середи, 19 січня, за день до того, як розвідувальне агентство Канади заявило, що оператори мереж критичної інфраструктури повинні посилити свій захист від загроз, які фінансує російська держава. "Служби зараз функціонують. Деякий доступ до Інтернету та Інтернет-сервісів поки що не відновили. Немає жодних ознак того, що будь-які інші урядові відомства постраждали", — йдеться у заяві Ради Казначейства, яка несе спільну відповідальність за урядові операції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини