Росія поставила жорсткий ультиматум меру Конотопа (відео)

Конотопський міський голова (Сумська область) Артем Семеніхін скликав народне віче, щоб скласти подальший план дій проти військ РФ

Російські загарбники наступають на Конотоп у Сумській області та зв'язалися з мером міста Артемом Семеніхіним, поставивши йому жорсткий ультиматум: або місцеві здаються, або окупанти розпочнуть обстріл з артилерії.

Відео, на якому мер міста зібрав городян та оголосив їм вимоги ворога, опублікував на своєму Telegram - каналі народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Вони там висунули вимоги зараз - якщо ми починаємо чинити опір, вони розносять місто артилерією ...Я за те, щоб воювати. Рішення приймаємо всі разом, тому що артилерія на нас вже націлена", - оголосив Артем Семеніхін на площі в місті.

Місцеві жителі підтримали рішення мера та почали вигукувати, що готові воювати та захищати свою територію.

Нагадаємо, що 28 лютого, на Сумщині, в Охтирці, яку російські війська намагалися захопити ще з першого дня, окупанти підірвали нафтобазу. Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький зазначив, що на місто з усіх боків слідує ворожа техніка і є загроза вуличних боїв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 25 лютого, попри відсіч з боку Збройних сил України та тероборони у прикордонних областях, російські окупаційні війська продовжували свій наступ. Так, повідомлялося, що у Сумській області, яка межує з Росією, усі великі міста були взяті у кільце.

Читайте також, що біля Глухова на Сумщині українські військові знешкодили колону ворожої техніки, застосувавши ПТРК "Javelin". Очевидці повідомляли, що на танках були прапори Російської Федерації, а на військових нашивках — червоні зірки.