Головна Новини Суспільство події Ректора і проректора спіймали на зарахуванні ухилянтів в для відтермінування від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Ректора і проректора спіймали на зарахуванні ухилянтів в для відтермінування від мобілізації

У Закарпатті затримано керівників університету за схему з "липовими студентами"

сьогодні, 18:14
Поділіться публікацією:

У Закарпатській області співробітники Служби безпеки України затримали ректора та колишнього проректора одного із приватних університетів. Їх звинувачують у тому, що вони незаконно зараховували чоловіків призовного віку до навчального закладу, щоб вони могли отримати відстрочку від мобілізації. У ході розслідування виявлено 225 фіктивних студентів, яких офіційно оформили на навчання без вступних іспитів. Про це написали журналісти УНІАН.

Ректора і проректора спіймали на зарахуванні ухилянтів в для відтермінування від мобілізації

На Закарпатті затримано ректора та проректора

За даними журналістів, керівництво університету уклало домовленість із військовими, щоб полегшити процес отримання відстрочки для ухилістів. За свої послуги вони брали 1500 євро за зарахування, а співробітник військової служби правопорядку вимагав від 500 до 1000 доларів за оформлення документів, необхідних для відстрочення.

Після виявлення цієї схеми місцева влада анулювала всі відстрочки, видані 225 "студентам", а сама схема допомогла ухилитися від призову близько 300 чоловікам.

Ректора та інших учасників схеми було затримано, їм звинуватили у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України. Тепер їм загрожує серйозне покарання. Суд ухвалив заарештувати фігурантів справи, але вони можуть вийти під заставу, загальна сума якої становить понад 3 мільйони гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Служба безпеки України затримала у столиці учасника міжнародної терористичної організації "Ісламська держава", який перебував у розшуку Інтерполу. Зловмисником виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, котрий нелегально прибув до України ще до початку повномасштабної війни, використовуючи підроблений паспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/13108

Новини