Головна Новини Суспільство події Реакція світу на раптовий напад терористичної організації ХАМАС на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція світу на раптовий напад терористичної організації ХАМАС на Ізраїль

Світові лідери відреагували на агресивні дії терористів, що атакували Ізраїль.

8 жовтня 2023, 09:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Палестинське угруповання ХАМАС здійснило найбільшу атаку на Ізраїль за останні роки. У результаті цих дій було вбито та захоплено в заручники сотні людей, ще тисячі постраждали та отримали травми. Бойовики зайшли в ізраїльські міста поблизу Сектора Газа, а ізраїльська армія ввела туди свої війська. Портал "Коментарі" зібрав реакції світових лідерів на події в Ізраїлі.

Реакція світу на раптовий напад терористичної організації ХАМАС на Ізраїль

Реакція світу на напад ХАМАС на Ізраїль. Фото з відкритих джерел

Україна

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "право Ізраїлю на самооборону не може бути піддано сумніву", і висловив співчуття "всім, чиї родини та друзі загинули під час терористичного нападу".

"Віримо, що порядок буде відновлено, а терористи знищені. Світ має бути єдиним і солідарним, щоб терор ніколи не намагався завоювати чи знищити життя будь-де в світі", — сказав Зеленський.

США

Представниця Білого дому Едрієн Вотсон у своїй заяві повідомила, що США "однозначно засуджує" атаку ХАМАС. А президент США запропонував підтримку Ізраїлю.

"Я запропонував нашу підтримку та підтвердив свою непохитну відданість безпеці Ізраїлю", — заявив Байден.

ЄС

Жозеп Боррель та Урсула фон дер Ляєн також засудили дії ХАМАСу та підтримали Ізраїль.

"Я однозначно засуджую атаку, здійснену терористами ХАМАСу проти Ізраїлю. Ізраїль має право захищатися від таких жахливих атак", — написала у соцмережах президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Росія

Російські офіційні особи закликали припинити стрілянину та налагодити переговорний процес.

"Ми закликаємо Палестину та Ізраїль припинити вогонь, насильство та проявити необхідну стриманість", — повідомила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Ліга арабських держав

Голова Ліги арабських держав Ахмед Абул Гейт закликав "негайно припинити військові операції в Газі" і "цикл збройного протистояння між двома сторонами".

"Продовження Ізраїлем насильницької та екстремістської політики є бомбою уповільненої дії, яка позбавляє регіон будь-якої серйозної можливості для стабільності в майбутньому", — вважає Ахмед Гейт.

Іран

Натомість Іран підтримав рух ХАМАС та заявив, що палестинці перебувають під окупацією Ізраїля.

"Ми будемо підтримувати палестинських бійців до звільнення Палестини та Єрусалиму", — сказав радник верховного лідера Ірану.

Ліван

Ліванська політична партія "Хезболла", яка у США та Ізраїлі визнана терористичною організацією також підтримала рух ХАМАС та заявили, що операція має "божественну підтримку та обіцяє остаточну та повну перемогу", а Ізраїль тепер відповідає за свої злочини.

Більшість країн Європи у своїх повідомленнях засудили дію ХАМАС, зокрема це стосується Франції, Німеччини, Італії, Греція, Чехія, Бельгія та інші країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світу на призначення Рустема Умєрова новим міністром оборони України.

Також "Коментарі" писали, що в Офісі президента натякнули, хто стоїть за ХАМАС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини