Головна Новини Суспільство події Путін причетний до збиття літака MH17 - NL Times
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін причетний до збиття літака MH17 - NL Times

Путін дозволив надати Бук на схід України, яким збили літак рейса MH17, проте російський президент не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

8 лютого 2023, 15:26
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Слідча група, яка розслідує катастрофу рейса MH17 прийшла до висновку, що президент Росії Володимир Путін брав активну роль і збитті літака. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на нідерландське видання NL Times.

Путін причетний до збиття літака MH17 - NL Times

Путін віддав наказ передати Бук на схід України. Фото з відкритих джерел

Нідерландська Спільна слідча група продовжує розслідувати збиття літака MH17, що пролітав над Україною у 2014 році і в який влучила російська ракета з зенітно ракетного комплексу БУК. Під час пресконференції 8 лютого Спільна слідча група оголосила, що російський диктатор відіграв значну роль в інциденті, адже дозволив постачати зброю на схід України.

"Є вагомі ознаки того, що в Росії президент прийняв рішення надати БУК сепаратистам", — заявила Спільна слідча група на прес-конференції щодо поточного стану розслідування збиття MH17.

Як повідомляє розслідувальна комісія є конкретні докази того, що запит на наданні ЗРК БУК був схваленим Володимиром Путіним. Слідча група повідомила, що дізналась багато інформації про процес прийнятті рішення передати зброю на схід України та її переміщення по Донбасу. Попри це нідерландські слідчі заявили, що доказів недостатньо.

"Наявні докази недостатньо конкретні, щоб привести до засудження в суді, згідно зі Службою державного обвинувачення. Тому наразі ніяких нових судових процесів не розпочинається", — повідомляє NL Times з посиланням на слідчу групу.

Окрім того,  видання зазначає, що президент Росії не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про розвідку Естонії, яка попереджає про плани Путіна.

Також "Коментарі" писали відомого рок-музиканта, якого залучає Росія для своєї пропаганди.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини