Головна Новини Суспільство події Прокуратура Києва повідомила про підозру співробітнику компанії з проєктування систем газифікації
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокуратура Києва повідомила про підозру співробітнику компанії з проєктування систем газифікації

Представник ТОВ «ТСКНОВ» начебто намагався отримати від власника приватного будинку на Київщині 120 тисяч гривень

11 серпня 2021, 16:11
Поділіться публікацією:

Співробітники Київської прокуратури оголосили підозру одному із співробітників компанії, яка займається проєктуванням систем газифікації в столиці. Згідно із матеріалами кримінального провадження, чоловік може бути причетним до шахрайства та підбурювання до надання хабаря.

Прокуратура Києва повідомила про підозру співробітнику компанії з проєктування систем газифікації

У жителя Київщини вимагали хабар за газифікацію будинку. Фото ілюстративне

У документації правоохоронців йдеться про те, що представник ТОВ "ТСКНОВ" начебто намагався отримати від власника приватного будинку на Київщині 120 тисяч гривень — за газифікацію житла.

Прокуратура Києва повідомила про підозру співробітнику компанії з проєктування систем газифікації - фото 2

Чоловіка, який став жертвою шахрайства, намагалися переконати, що така сума коштів необхідна для пришвидшення отримання  в АТ "Київоблгаз" технічних умов на об’єкт газифікації та погодження робочого проєкту газопостачання будинку. Між іншим, на момент озвучування домовленостей власник будинку вже мав необхідну документацію.

Також чоловіка намагалися вмовити сплатити 55 тисяч гривень — для начебто оплати послуг посадових осіб "Київоблгазу". Для цього власнику житла був вручений договір та платіжне доручення. Через наявність останнього документу гроші і були перераховані на банківський рахунок підприємства.

Варто зазначити, що наразі слідство виключає будь-яку причетність співробітників "Київоблгазу". Дії ж підозрюваного кваліфікують як шахрайство та підбурювання до надання хабаря.

Прокуратура Києва повідомила про підозру співробітнику компанії з проєктування систем газифікації - фото 3

Правоохоронці встановлюють інших можливих потерпілих від протиправної схеми організованої в Київській області за участі співробітника ТОВ "ТСКНОВ". 

Триває досудове розслідування за статтею 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство" та статтею 369 "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі". Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини