Головна Новини Суспільство події Президент Зеленський відреагував на трагедію у Чернігові
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо Президент Зеленський відреагував на трагедію у Чернігові

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що правоохоронці мають якомога швидше встановити, хто та з яких причин приніс бойову зброю на виставку.

4 вересня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що правоохоронці мають якомога швидше встановити, хто та з яких причин приніс бойову зброю на виставку.

Президент Зеленський відреагував на трагедію у Чернігові

Трагедія у Чернігові. Фото: Суспільне

3 вересня у Чернігові на міській виставці здетонувала РПГ, внаслідок чого було травмовано п’ятеро осіб, серед них четверо дітей віком від 2 до 12 років, дворічна дитина – у важкому стані.

Володимир Зеленський прокоментував цю трагедію та відмітив, що усі винні будуть притягнуті до відповідальності. Про це він заявив під час вечірнього відеозвернення.

"Маємо сьогодні абсолютно неприпустиму подію у Чернігові...", – зазначив президент.

Глава держави закликав представників місцевої влади та правоохоронців по всій країні пильнувати, щоб таке не повторилося.

Також заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що він мав чітку і зрозумілу розмову з очільником Чернігівської ОВА В'ячеславом Чаусом.

"Так, це трагедія. В історичному центрі Чернігова здетонувала РПГ. Все можу зрозуміти, ніколи не зрозумію службову халатність та недбалість. Постраждали діти. Це — неприпустимо!", – наголосив заступник керівника ОП.

Він заявив, що триває перевірка. Залучені найкращі фахівці. ДБР вже долучилися до розслідування.

У місцевих ЗМІ Чернігова повідомлялося, що під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси.

У своєму Telegram-каналі голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомив, що винні будуть покарані.

"Не можу не відреагувати на трагедію, яка сталась сьогодні в історичному центрі міста. На заході, який передбачав інтерактив для дітей, чомусь була й експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала", – написав він.

Глава області уточнив, що всім постраждалим надається вся необхідна кваліфікована медична допомога.

"Зараз триває обстеження місця подій та з'ясування походження небезпечних експонатів. На місці працюють слідчі. Винні будуть покарані", – наголосив голова ОВА.

У ГУ Нацполіції області уточнили, що справу розслідуватимуть ДБР. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини