Головна Новини Суспільство події Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО)

Під час гасіння пожежі трактор наїхав на протитанкову міну

16 вересня 2024, 13:54
Поділіться публікацією:

15 вересня, під час гасіння пожежі в Краснолиманському лісництві стався інцидент — тракторист лісгоспу підірвався на ворожій протитанковій міні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби ДП "Лиманський лісгосп".

Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО)

Трактор у лісі. Фото: Пресслужба ДП "Лиманський лісгосп"

Постраждалий працівник отримав численні травми: множинні вибухові ушкодження, забійні рани верхньої кінцівки та шиї, а також опіки першого ступеня на обох верхніх кінцівках, нижній частині тулуба та шиї.

"Цей випадок ще раз нагадує про те, в яких надзвичайно небезпечних умовах працюють лісівники на Лиманщині. Щоденні обстріли зі сторони російських військ по лісових масивах роблять майже всі ділянки лісу потенційно смертельними. Нерозірвані снаряди, міни та інші вибухонебезпечні предмети створюють постійну загрозу для життя працівників, які попри небезпеку продовжують виконувати свої обов'язки.

Лісівники демонструють неймовірну мужність та відданість своїй справі, ризикуючи життям, працюють над ліквідацією наслідків пожеж і відновленням лісових масивів, які щоденно страждають від війни", – зазначають у лісгоспі.

Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 2
Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 3
Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 4
Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 5
Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 6
Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 7
Потужний вибух стався у лісі: є постраждалі (ФОТО) - фото 8

Нагадаємо, вчора вночі російські війська обстріляли місто Лиман, що на Донеччині, внаслідок чого виникло загоряння лісу. Через сильний поривчастий вітер вогонь розповсюдився у глиб лісу на сотні метрів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

На місці події працюють вогнеборці Донецького та Запорізького гарнізонів, працівники лісового господарства. Піротехнічні розрахунки обстежують шляхи під'їздів техніки та підходів особового складу до осередків займань. За допомогою БПЛА проводиться постійний моніторинг ситуації, організовано чергування надзвичайників поблизу населених пунктів для недопущення розповсюдження пожежі. Станом на сьогоднішній ранок вогонь пройшов уже близько 240 га лісу. Ліквідація пожежі триває.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини