Головна Новини Суспільство події Поранені військові на Донбасі та блокування гумконвою ООН: Україна зробила заяву до ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Поранені військові на Донбасі та блокування гумконвою ООН: Україна зробила заяву до ОБСЄ

Внаслідок багаторазового порушення режиму "Тиші" та застосування заборонених видів зброї окупантом були поранені більше 10 українських воїнів

27 лютого 2021, 12:13
Поділіться публікацією:

Внаслідок обстрілів у зоні ООС 11 українських військових отримали поранення, в ОБСЄ відправлено офіційну ноту. Про це повідомляють на сторінках у Facebook Операції об'єднаних сил та Української делегації у Тристоронній контактній групі.

Поранені військові на Донбасі та блокування гумконвою ООН: Україна зробила заяву до ОБСЄ

Україна надіслала ноту в ОБСЄ. Фото: Facebook

Протягом 26 лютого було зафіксовано 14 випадків порушення режиму припинення вогню окупантами, в тому числі, обстріли відбувалися із забороненої зброї. Українські захисники дали адекватну відповідь на атаки. Проте уникнути жертв не вдалося.

На Приазов'ї, поряд з Водяним, окупанти стріляли з 120 мм мінометів, стрілецької зброї та гранатометів різних систем. Саме тут було поранено найбільше українців: троє отримали бойові травмування, ще шестеро воїнів отримали поранення осколками.

Ще одного військовослужбовця поцілили зі стрілецької зброї неподалік від Мар'їнки та Лебединського. Поряд Невельського розірвався вибуховий пристрій, внаслідок чого був поранений український військовий.

Усі воїни живі, вони були оперативно доправлені до лікувальних закладів для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Також обстріли були зафіксовані в районі Пісків, Луганського, Кам'янки, Південного та Світлодарська.

У зв'язку з численними пораненими та багаторазовими порушеннями режиму "Тиша" Українська члени Спільного центру контролю і координації (СЦКК) направили ноти до СММ ОБСЄ та чекають на відповідну реакцію від партнерів та керівництва міжнародних організацій.

У штабі ООС повідомили також про проблеми з перетином КПВВ "Щастя". Там представники збройних формувань відмовилися пропустити гуманітарний вантаж ООН, який призначався для медичних та закладів освіти.

Нагадаємо, раніше перший президент України дав прогноз по ситуації на Донбасі. "Коментарі" повідомляли, що особливу увагу він приділив передвиборчим обіцянкам Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини