Головна Новини Суспільство події Пообіцяв і не виконав: глава фракції партії Порошенка в Дніпропетровській облраді ввів в оману виборців
commentss НОВИНИ Всі новини

Пообіцяв і не виконав: глава фракції партії Порошенка в Дніпропетровській облраді ввів в оману виборців

Максим Курячий заявляв, що питання передачі Художнього музею на баланс міськради вирішене, а депутати готові проголосувати «ЗА», однак цього не сталося

9 серпня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:








Під час чергової сесії Дніпропетровської облради, депутатський корпус підтримав передачу Художнього музею на баланс Дніпровського міськради, давши культурній спадщині області другий шанс. Однак це, здавалося б, очевидне і рядове управлінське рішення супроводжувалося значним шумом і маніпуляціями.

Пообіцяв і не виконав: глава фракції партії Порошенка в Дніпропетровській облраді ввів в оману виборців

Максим Курячий - фото з відкритих джерел

Втім, не тільки представники "культурної громадськості" виявилися проти другого шансу для надбання української нації. Так, фракція партії Петра Порошенка "Європейська Солідарність" в Дніпропетровській облраді чи не повним складом відмовилася від голосування за передачу музею.

Пообіцяв і не виконав: глава фракції партії Порошенка в Дніпропетровській облраді ввів в оману виборців - фото 2

Буквально на днях голова фракції партії Порошенка в Дніпропетровській облраді Максим Курячий з гордістю заявляв, мовляв, дискусія дала свої плоди, питання передачі вирішене, а депутати готові проголосувати "ЗА".

"На фракції питання обговорювалося дуже плідно. Була щільна дискусія, але абсолютною більшістю голосів, ми дійшли згоди, що потрібно дати шанс на друге життя для Художнього музею Дніпропетровської області, передавши його Дніпровській міськраді ", — заявив Максим Курячий.

На жаль, але пан Курячий утримався від прийняття рішення. Його ж приклад наслідували ще п'ятеро депутатів від партії Порошенка. Двоє народних обранців і зовсім проголосували проти.

Крім того, в Мережі з'являлася інформація, що особливо сильно в підігріві білямузейної "зради" відзначилися нібито активісти та ЗМІ відомого в Дніпрі авторитета Олександра "Наріка" Петровського. Так, громадськість, яку пов'язують з ним, протестувала проти передачі, аргументуючи, що "Музей знесуть, продадуть і вкрадуть". Місцеві жителі пов'язують такі протести з тим, що на високих посадах в галузі освіти і культури в регіоні нібито знаходяться люди самого Петровського.

Тим цікавіше ще один збіг: за версіями ЗМІ, пан Петровський нібито має свій власний вплив на партію Петра Порошенка. Раніше він встиг побудувати родинні стосунки з заступником голови фракції БПП у Верховній Раді Андрієм Павелко. Що додає аргументів на користь версії про невипадковість відмови депутатського корпусу партії Порошенко в облраді передавати музей.

Втім, це лише гіпотези. Куди більш очевидним неправдива інформація з вуст глави фракції. Виходить, що пан Курячий ввів в оману своїх колег по депутатському корпусу і власних виборців. Зрозуміло, оцінка діяльності Максима Курячого, як депутата, лежить саме на плечах його виборців. Але одна лише ця провалена обіцянка багато про що говорить. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини