Головна Новини Суспільство події Понад 200 тис. епізодів домашнього насильства зафіксували в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 200 тис. епізодів домашнього насильства зафіксували в Україні

У переважній більшості випадків жертви воліють мовчати і терпіти акти насильства в їх адресу

10 березня 2021, 03:24
Поділіться публікацією:

Така статистика надана правоохоронними органами. Минулого року в Україні зафіксовано 211 тис. Звернень в поліцію зі скаргами на домашнє насильство.

Понад 200 тис. епізодів домашнього насильства зафіксували в Україні

Домашнє насильство (фото з відкритих джерел)

Про це повідомили в Національній соціальної сервісної служби України.

"Протягом 2020 року до органів і установ, на які покладено функції щодо вжиття заходів у сфері запобігання домашньому насильству надійшло 211 362 звернення за фактами насильства в сім'ї. З них 2756 від дітей, 180 921 — від жінок і 27 676 — від чоловіків "- йдеться в повідомленні.

Також експерти повідомляють, що в Україні працюють 33 притулку для жертв домашнього насильства.

На думку фахівців, офіційна статистика не відображає реальної картини по країні, оскільки в переважній більшості випадків жертви воліють мовчати і терпіти акти насильства в їх адресу.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності розглянув проект закону про посилення відповідальності за домашнє насильство і насильство за ознакою статі. Про це повідомляється на офіційному вебпортале парламенту. Зокрема, члени Комітету обговорили два документи. Більшість схвально відгукнулася про документ №3908-1, який представила урядова уповноважена з гендерної політики та державної судової адміністрації Галина Михайлюк. Нардеп переконана, що в якості альтернативи штрафам слід ввести і інші види адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Законопроект, про який розповіла Михайлюк, пропонує досить конкретні зміни в Кодексі України про адміністративні правопорушення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини