Головна Новини Суспільство події Помер всесвітньо відомий письменник Мілан Кундера
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер всесвітньо відомий письменник Мілан Кундера

У віці 94 років помер чесько-французький письменник Мілан Кундера, автор роману "Нестерпна легкість буття".

12 липня 2023, 12:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один із найвизначніших французьких письменників чеського походження Мілан Кундера помер 12 липня у віці 94 років. Він прославився романами "Нестерпна легкість буття" та "Жарт", його тексти перекладено багатьма мовами світу.

Помер всесвітньо відомий письменник Мілан Кундера

Помер чесько-французький письменник Мілан Кундера. Фото з відкритих джерел

Мілан Кундера народився 1 квітня 1929 року у Брно, тодішня Чехословаччина. Через проблеми з комуністичним режимом письменник у 1975 році втік до Франції. У 1981 році Мілан Кундера отримав французьке громадянство. Чеське громадянство Кундери було анульована у 1979 році, однак було відновлено у 2019 році. До "оксамитової революції" 1989 року комуністичний режим у Чехословаччині забороняв його книги.

Сам Кундера вважає себе французьким письменником та наполягає на тому, аби його творчість вивчали як частину французької літератури. Кундера рідко спілкувався зі ЗМІ, однак кілька разів вважався одним з головних претендентів на Нобелівську премію з літератури.

Стиль художньої літератури Кундери, переплетений філософськими відступами, значною мірою натхненний романами Роберта Музіля та філософією Ніцше. Сам Кундера стверджує, що надихався такими авторами епохи Відродження, як Джованні Боккаччо, Рабле і Мігелем де Сервантесом.

Інформацію про смерть Мілана Кундери підтвердила речниця Моравської державної бібліотеки в Брно Анна Мразова. Наразі деталі смерті письменника невідомі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Італії помер колишній прем'єр-міністр країни, мільярдер, друг Путіна Сільвіо Берлусконі. Згодом було оприлюднено заповіт Берлусконі, де стало відомо, що і кому залишив колишній італійський політик.

Також "Коментарі" писали, що американська виконавиця Тіна Тернер померла у віці 83 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини