Головна Новини Суспільство події Помер відомий український диригент: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий український диригент: подробиці

Музиканту було 83 роки

23 листопада 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Помер народний артист України Аллін Власенко, який був диригентом  оркестру Національної опери. Йому було 83 роки. Про це з сумом інформує  в соціальних мережах Національна опера України.

Помер відомий український диригент: подробиці

Аллін Власенко (фото: facebook.com/National.opera.of.Ukraine)

В некролозі відзначається, що пішов у вічність один з відомих диригентів сучасності. Саме таким був Аллін Григорович Власенко.Про причини смерті народного артиста не повідомляється.

Три  роки  тому, у 2018 році митець святкував 60-річчя власної творчості.

 Аллін Власенко став диригентом головного симфонічного оркестру країни в  молодому віці, йому виповнилось лише 27 років.

 Митець був не лише диригентом, але й постановником оперених і балетних  робіт. Творчий рахунок  Власенка – це більш як півсотні класичних вистав.

 Зокрема, повну аудиторію шанувальників в національній опері країни збирали його відомі роботи "Майстер і Маргарита" на збірну музику та "Вечори на хуторі біля Диканьки"  Євгена Станковича.

 Митець підготував собі заміну – багато молодих артистів. Серд них відомі вже зараз українські диригенти Володимир Сіренко, Сергій Власов, Вікторія Жадько, Наталія Пономарчук, Ігор Андрієвський, Сергій Голубничий.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що помер екснардеп кількох скликань.На 88-му році життя помер нардеп І-VIII скликань Верховної Ради України Юхим Звягільський. Політик не впорався з наслідками коронавірусної хвороби, він помер в Інституті серця. Незадовго до цього Юлій Іоффе повідомив, що Юхим Звягільський у вкрай тяжкому стані потрапив у реанімацію, де й боровся за своє життя.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини