Головна Новини Суспільство події Помер відомий український вчений
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий український вчений

Богдан Забавський був професором Львівського національного університету ім. Франка

3 серпня 2020, 19:14 comments1576
Поділіться публікацією:

У суботу, першого серпня, помер професор, завкафедри алгебри і логіки Львівського національного університету ім. Франко Богдан Забавський. Про це повідомляє "Еспрессо".

Помер відомий український вчений

Богдан Забавський працював в ЛНУ ім. Франка

За даними джерела, смерть наступила внаслідок пневмонії, яка є прямою ознакою кооронавіруса. Вченого поховали в рідному місті в Львівській області.

Сфера наукових інтересів Богдана Забавського стосується питань теорії кілець і модулів, алгебраїчної К-теорії, алгебраїчної геометрії, лінійної алгебри. Також Богдан Забавський був редактором наукового збірника "Прикладні проблеми механіки і математики".

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Північній Ірландії в віці 83 років помер лауреат Нобелівської премії миру 1998 Джон Х'юм. Відзначається. що Х'юм помер в будинку для літніх людей в місті Лондондеррі.

Політик Джон Х'юм активно брав участь в підписанні белфастського угоди про політичне врегулювання конфлікту в Північній Ірландії, яка передбачала створення автономних органів влади, за що і отримав Нобелівську премію в категорії світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини