Головна Новини Суспільство події Похоронний бізнес під час СOVID: скільки заробляє ритуальна фірма Алли Ландар "Петро Великий"
commentss НОВИНИ Всі новини

Похоронний бізнес під час СOVID: скільки заробляє ритуальна фірма Алли Ландар "Петро Великий"

За словами Ярослава Бондаренка, фірма "Петро Великий" орендує приміщення майже у всіх лікарнях та моргах Київської області.

4 листопада 2021, 16:05
Поділіться публікацією:








Похоронна фірма "Петро Великий" зайняла монопольне становище на ринку ритуальних послуг, і, користуючись цим, може заробляти надприбутки на людях, які померли від COVID-19. Про діяльність похоронної мафії розповів блогер Ярослав Бондаренко.

Похоронний бізнес під час СOVID: скільки заробляє ритуальна фірма Алли Ландар "Петро Великий"

Алла Ландар - фото з відкритих джерел

Фірму 1994 року заснував Петро Погрібний. Після його смерті у 2011 році бізнес перейшов до його дочки Алли Ландар.

"Ландар відома тим, що була активісткою Партії регіонів, і нібито перешкоджала діяльності активістів Євромайдан SOS, які збирали гроші на лікування поранених на Майдані. Наразі Ландар повністю заволоділа ринком похоронних послуг у Київській області", — повідомив Ярослав Бондаренко.

Зокрема, фірма "Петро Великий" орендує приміщення майже у всіх обласних лікарнях та моргах. За словами блогера, деякі медпрацівники нібито за винагороду рекомендують родичам померлих скористатися послугами саме Петра Великого.

З початком пандемії у 2020 році фірма може отримувати надприбутки. Раніше ЗМІ повідомляли, що столичний крематорій приймав померлих від COVID-19 лише нібито з катафалків "Петра Великого". При цьому за перевезення тіла та супутні послуги фірма вимагала нечувані 23 тис. грн. Такий "рахунок" виставили киянину Ігореві Вацковському, у якого від вірусу померли мати та батько.

"Фірма має повну монополію на похорон. Вона диктує нещасним свої умови та ціни. Цей факт підтверджує те, що коли сім'я Ігоря Вацковського спробувала знайти іншу фірму, з'ясувалося, що у крематорії приймають катафалки від компанії Алли Ландар", — заявив блогер.

За словами Бондаренка, з такою ситуацією зіткнулася й родина померлого від ковіда мешканця Василькова. Головлікар наполягала на виборі "Петра Великого", а фірма виставила рахунок 25 тис. грн — нібито за використання захисних костюмів.

При цьому реальна вартість таких послуг на ринку, за словами блогера, становить 7-8 тис. грн. З урахуванням розцінок "Петра Великого" Алла Ландар може заробляти на кожному покійнику близько 15 тис. грн надприбутку. Враховуючи кількість померлих в області з початку пандемії, потенційний надприбуток Ландар міг скласти понад 75 млн грн.

"Залишається питання: чому правоохоронці досі не звернули увагу на такі дії, жертвами яких уже стали тисячі мешканців Києва?", — каже Ярослав Бондаренко.

Блогер нагадав, що ще у 2016 році Антимонопольний комітет розпочав розслідування за фактом порушення конкуренції фірмою "Петро Великий", проте Аллі Ландар нібито вдалося "зам'яти" справу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

4 листопада 2021, 17:38

Без пархатых ублюдочных жидов клячко и зеленого дерьма не обошлось! Эти ублюдки наживаются на смерти!


Новини