Головна Новини Суспільство події Подвійне громадянство: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Подвійне громадянство: що думають українці

48 % жителів України негативно ставляться до такої ідеї

2 грудня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

За оприлюдненими даними, отриманими під час опитувань, 48 % жителів України негативно ставляться до ідеї щодо впровадження подвійного громадянства в нашій країні. Разом з тим, 24% погоджуються із можливістю впровадження подвійного громадянства щодо всіх країн. Про це повідомляє фонд "Демократичні ініціативи" та КМІС, які виступили ініціаторами опитування.

Подвійне громадянство: що думають українці

Більшість українців проти такої ідеї (фото з відкритих джерел)

Результати  цього соціологічного дослідження наступні: 11 відсотків українців погоджуються з новацією при тому, що саме подвійне громадянство буде охоплювати лише перелік країн-членів ЄС і НАТО. Наступних 7% громадян  згідні на запровадження цієї процедури такого громадянства з всіма країнами, крім РФ. Ще 5%  наших співвітчизників погоджуються із запровадженням цієї процедури громадянства, але лише з ексреспубліками колишнього СРСР. Не надали ніякої відповіді на всі запропоновані варіанти дослідження 5% жителів нашої країни.

Тому, як переконані ініціатори цього соціологічного дослідження, у вітчизняному соціумі не є актуальною теза щодо впровадження подвійного громадянства.

  В оприлюдненій позиції соціологів йдеться, що непідтримка такої новації виникла в зв’язку з російською агресією. Зокрема, примусовою паспортизацією українців, які мешкають на тимчасово окупованому Кримському півострові та окупованих територіях Сходу України. Українці мають передумови для того, що коли процедура  подвійного громадянства буде запроваджена для всіх країн, цим скористається наша агресивна сусідка, аби здійснювати ще більший вплив на нашу країну.

 Представники фонду "Демократичні ініціативи"зазначають, що майже 70% наших земляків з довірою ставляться до мешканців української діаспори. Тому, якщо новація з громадянством буде запроваджена до представників закордонної української общини, то саме в цьому випадку це рішення влади буде позитивно оцінене загалом.

  Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, скільки людей вважають українську рідною, — опитування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини