Головна Новини Суспільство події Побиття активістів в Маріуполі: партія Медведчука вимагає відсторонити від посад Кириленко і Гайдая
commentss НОВИНИ Всі новини

Побиття активістів в Маріуполі: партія Медведчука вимагає відсторонити від посад Кириленко і Гайдая

Кілька десятків чоловіків побили активістів ОПЗЖ, які збирали підписи за проведення виборів на підконтрольній території Донбасу

17 серпня 2020, 14:30 comments1802
Поділіться публікацією:

Партія "Опозиційна платформа — За життя" вимагає відсторонити від виконання обов'язків Сергія Гайдая та Павла Кириленка. Вони не можуть керувати Луганською і Донецькою обласними військово-цивільними адміністраціями, поки поліція не закінчить розслідування справи про побиття активістів ОПЗЖ в Маріуполі, йдеться в заяві політичної сили.

Побиття активістів в Маріуполі: партія Медведчука вимагає відсторонити від посад Кириленко і Гайдая

Побиття активістів у Маріуполі. Фото: zagittya.com.ua

Ситуація на підконтрольній території Донеччини несе небезпеку для місцевих жителів, впевнені в "Опозиційній платформі — За життя". За інформацією партії Медведчука, тим, хто виступає проти скасування місцевих виборів в деяких громадах, протистоять націонал-радикали. При цьому вони не нехтують насильницькими методами.

Щоб захистити конституційне право жителів Донбасу обирати і бути обраними, активісти ОПЗЖ почали масштабний збір підписів за проведення виборів у всіх об'єднаних територіальних громадах на підконтрольній території Донецької та Луганської областей. Ініціатіва зустріла гарячу підтримку жителів цих ОТГ і всього за кілька днів тільки в Маріуполі громадяни поставили тисячі підписів, стверджують в партії Медведчука.

"Однак приблизно о 17:00 в суботу, 15 серпня 2020 року, близько 30 чоловіків у балаклавах налетіли на намети, встановлені в 17-му мікрорайоні Маріуполя, розпилили сльозогінний газ, потім почали все трощити, знищувати підписні листи і бити активістів. Били навіть лежачих. В результаті шість активістів "Опозиційною платформи — За життя" опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Розбиті голови, зламані ребра, в однієї людини пошкоджена щелепа. Відзначимо, що напади націонал-радикалів на наших активістів і офіси партії, в тому числі і з застосуванням зброї, носять системний характер як в Маріуполі, так і в інших містах України ", — заявляють представники політичної сили.

У ОПЗЖ нагадали, що народний депутат Василь Німченко уже звернувся з депутатським запитом, вимагаючи скасувати рішення ЦВК про непроведення виборів в ОТГ Донецької і Луганської областей. Також він хоче, щоб до кримінальної відповідальності притягнули главу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка і главу Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая. 

"Керівники цих ВЦА, чиї зв'язки з представниками націонал-радикальних сил у нас не викликають сумнівів, очевидно, мають особисту зацікавленість у зриві виборчого процесу в Донецькій і Луганській областях. Вони хочуть зміцнити свою владу, отриману з рук Президента Зеленського, а також знизити градус резонансу навколо ініціативи про скасування виборів на територіях, де проживають понад 500 тис. Українських громадян ", — вказали в політсилі. 

"Опозиційна платформа — За життя" вважає напад збройних націонал-радикалів на активістів партії подією, прямо пов'язаною з діяльністю глави Донецької ОВЦА Павла Кириленка та голови Луганської ОВЦА Сергія Гайдая. 

У зв'язку з цим, партія вимагає об'єктивного розслідування цього нападу, а також діяльності Гайдая і Кириленко. 

"Діяльність глав обласних військово-цивільних адміністрацій в Донецькій і Луганській областях, призначених Зеленським, перетворилася в основну загрозу безпеці жителям цих областей і конституційному ладу України в цілому. Вимагаємо відсторонення Павла Кириленка і Сергія Гайдая від виконання службових обов'язків до закінчення розслідування ", — підсумували в партії Медведчука.

Раніше в ОПЗЖ повідомляли, що народний депутат Василь Німченко звернувся до директора НАБУ Артема Ситника з депутатським запитом, в якому повідомляє про скоєння злочинів, пов'язаних з виборчим процесом в Україні.

Також "Коментарі" розповідали про те, що ОПЗЖ буде оскаржувати рішення ЦВК про скасування виборів на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини