Головна Новини Суспільство події В Україні оголошено штормове попередження через сильний вітер
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оголошено штормове попередження через сильний вітер

Синоптики оголосили жовтий рівень небезпеки

11 березня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Український гідрометцентр повідомив, що в п'ятницю, 12 березня, в більшості областей України очікуються сильні пориви вітру. Через негоду синоптики оголосили штормове попередження. Про це йдеться в повідомленні Гідрометцентру на сторінці в Facebook.

В Україні оголошено штормове попередження через сильний вітер

В Україні очікується погіршення погоди - фото з відкритих джерел

Зазначається, що пориви вітру до 20 метрів в секунду завтра очікуються вночі на заході, а вранці та вдень в інших областях, крім східних. На дорогах країни, крім південно-східної частини, можлива ожеледиця.

У Карпатах синоптики прогнозують пориви вітру до 30 метрів в секунду, а також заметіль і значний сніг вночі. Через це синоптики оголосили жовтий рівень небезпеки.

В Україні оголошено штормове попередження через сильний вітер - фото 2

Нагадаємо, що раніше в Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили, що в Україні на річках басейну Прип'яті очікується підйом рівнів води через весняне потепління. У зв'язку з цим у Волинській області можливі підтоплення сільськогосподарських ділянок, дворів і будинків. Також в службі додали, що очікується підвищення рівня води на 0,2-0,7 метра.

Нагадаємо, що раніше синоптики повідомляли, що в Україні середня місячна температура в березні передбачається на рівні від 0 до 6 градусів тепла. У Криму показник досягає 3 градусів з позначкою "плюс". За даними синоптиків, такі градуси близькі до середніх багаторічних значень. Тоді як кількість опадів в березні складе 26-50 мм. Зокрема, в гірських районах цей показник дорівнює 40-85 мм. Зазначається, що ці значення також знаходяться в межах норми.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Укрзалізниці розповіли, як негода в Україні вплине на розклад поїздів. За словами експертів, попри те, яку погоду спрогнозували синоптики, залізниця є найбільш безпечним видом транспорту в будь-яких погодних умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини