Головна Новини Суспільство події Пляма повторного забруднення рухається річкою Сейм: що відомо про стан води
commentss НОВИНИ Всі новини

Пляма повторного забруднення рухається річкою Сейм: що відомо про стан води

Посадовці не повідомляють про загрозу від повторного забруднення води у р. Сейм

сьогодні, 09:35
Поділіться публікацією:

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України розповіли про стан води у річках Десна та Сейм через забруднення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію міністерства. 

Пляма повторного забруднення рухається річкою Сейм: що відомо про стан води

Ілюстративне фото

За офіційною інформацією, повторне забруднення продовжує рухатися по руслу р. Сейм. Подробиці нової загрози не повідомляють. Чиновники зазначають, що фіксуються покращення по пункту с. Чумакове — прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий.

У пунктах с. Мутин та с. Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Розчинений кисень відсутній.

У пункті м. Батурин фіксується потемніння води, наявний незначний специфічний запах, мор риби спеціалісти не фіксують. Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 раза. Кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю — до 1,3 раза. По азоту амонійному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищень не зафіксовано.

“Далі по течії показники якості води за добу не змінилися. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається”, — пояснили у Міндовкілля.

На р.Десна ситуація дещо стабілізувалася. На всій протяжності у Чернігівській області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси.

Переміщення забруднення у Київській області не фіксується.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувається з повітрям у Києві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини