Головна Новини Суспільство події Платформа UNITED24: скільки грошей зібрали за перший тиждень роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Платформа UNITED24: скільки грошей зібрали за перший тиждень роботи

Пожертви на підтримку України надійшли з 72 країн світу

13 травня 2022, 18:38
Поділіться публікацією:
За перший тиждень роботи платформи UNITED24 на рахунки НБУ надійшло понад 25 млн доларів. Фінансові пожертви надійшли з 72 країн світу Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.
Високопосадовець опублікував перший звіт.
"Завдяки вашій підтримці на рахунки Національного банку України надійшло 25 млн 804 тисячі 580 доларів. Пожертви на підтримку України надійшли з 72 країн світу. Серед найактивніших донорів — США, Велика Британія, Франція, Канада, Німеччина і, звичайно, Україна. Окрім того, через партнерський фонд Ukraine House зібрали 735 673 доларів. А ще 362 379 доларів надійшло в криптовалюті через платіжну компанію Whitepay. Вони надійдуть на рахунки НБУ найближчим часом та в подальшому будуть відображатися у звітності",- йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про глобальну ініціативу United24. Президент Володимир Зеленський заявив про запуск глобальної ініціативи United24. United24 – це платформа для збору пожертвувань на підтримку України. Зробити донат можна в один клік на сайті www.u24.gov.ua . На думку виконавчого директора Центру економічної стратегії (ЦЕС) Гліба Вишлінського, вплив цієї ініціативи буде обмежено. Гліб Вишлінський акцентує – якщо ЄС прийме координацію фінансової допомоги Україні, процеси можуть почати рухатися швидше, як це сталося, зокрема, з військовою допомогою після зустрічі міністрів оборони, на чолі зі США, в Рамштайні. Експерт "Української фабрики думки" Юрій Гаврилечко вважає ініціативу однозначно хорошою, оскільки потреба у ресурсах у нас лише збільшуватиметься.

Платформа UNITED24: скільки грошей зібрали за перший тиждень роботи

Понад 25 млн доларів надійшло за перший тиждень роботи платформи UNITED24 (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини