Головна Новини Суспільство події Півроку після трагедії в ОНмедУ – заклад знову під загрозою пожежі та з багатотисячними боргами
commentss НОВИНИ Всі новини

Півроку після трагедії в ОНмедУ – заклад знову під загрозою пожежі та з багатотисячними боргами

З січня 2021 року ОНМедУ майже не укладав договори, які б стосувалися забезпечення пожежної безпеки в університеті.

7 грудня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Одеський національний медичний університет може припинити роботу через борги за електрику та чисельні порушення норм пожежної безпеки. Про це повідомляє РБК з посиланням на рішення суду. 

Півроку після трагедії в ОНмедУ – заклад знову під загрозою пожежі та з багатотисячними боргами

Пожежа в ОНмеді. Фото з відкритих джерел

6 червня в гуртожитку Одеського національного медичного університету сталася масштабна пожежа, в результаті якої один зі студентів отримав опіки середньої тяжкості. Події передували численні перевірки та суди. За інформацією видання, ректор університету Валерій Запорожан до цього часу не виправив ситуацію та не виконав приписи ГУ ДСНС – заклад знову під загрозою пожежі та закриття. Вимоги законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки ігноруються керівництвом закладу вже кілька років поспіль.

Після однієї з пожеж працівники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області провели кілька позапланових перевірок. За їх результатами винесено приписи про усунення майже 1000 порушень. 

4 серпня 2020 року Одеським окружним адміністративним судом було ухвалено рішення в адміністративній справі № 420/6766/19, яким задоволено позов ГУ ДСНС України в Одеській області та застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду до ОНМедУ – університет зобов’язали повністю зупинити експлуатацію об’єктів шляхом їх відключення від джерел електропостачання та обмеження до них доступу. Зробити це мали аж до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту.  

Жоден з об’єктів ОНМедУ не зупинив експлуатацію, недоліки не були усунуті. Відмічається. що керівництво закладу продовжує грубо ігнорувати правила пожежної безпеки. 

Про бездіяльність у сфері техногенної безпеки свідчить і аналіз системи державних закупівель "Прозоро" – з січня 2021 року, коли до виконання обов’язків ректора вже приступив Запорожан, ОНМедУ майже не укладав договори, які б стосувалися забезпечення пожежної безпеки в університеті.

У матеріалі вказується. що Запорожан не лише наражає на небезпеку тисячі студентів та співробітників закладу, а й фактично доводить університет до закриття. 6 грудня суд почав розгляд справи щодо боргу університету за енергопостачання у розмірі 593 640, 21 грн.

Однак,  не зважаючи на ці факти та численні повідомлення ЗМІ про корупцію керівництва університету й зокрема ректора ОНМедУ Запорожана, правоохоронні органи та профільні міністерства не вживають жодних заходів аби виправити ситуацію та притягнути винуватців до відповідальності. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини