"Після жорстокого бою": російські війська захопили Чорнобильську АЕС

Під контролем російських військовослужбовців опинилася територія Чорнобильської атомної електростанції

Російським військовослужбовцям, які сьогодні вранці, 24 лютого, розпочали напад на українські міста, вдалося захопити територію Чорнобильської атомної електростанції. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Уніан".

"Після жорстокого бою наш контроль за чорнобильським майданчиком втрачено. Стан об'єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховища ядерних відходів невідомий", - зазначив він.

За його словами, зараз станція перебуває в небезпеці та існує високий ризик провокацій.

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначав, що захоплення Чорнобильської атомної електростанції – це оголошення війни усій Європі.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російські війська хотіли вчинити терористичний акт на ЧАЕС, щоб це спричинило екологічну катастрофу.

Нагадаємо, під Черніговом у повному складі українським військовослужбовцям здалося розвідувальне взведення 74-ї мотострілецької бригади (Кемеровська область).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 24 лютого станом на 17.30 у Генічному районі Херсонської області державні структури опинилися під контролем загарбників.

Читайте також, що в населеному пункті Липецьке Подільського району Одеського регіону після обстрілу російською армією військової частини загинули 22 військовослужбовці. Ще шістьох людей терміново госпіталізували.