Головна Новини Суспільство події Пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель
commentss НОВИНИ Всі новини

Пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель

Усі охочі можуть провести артиста в останню путь у вівторок, 10 вересня, об 11:00 біля Одеського академічного театру ляльок

9 вересня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

Учора, у віці 85 років, помер заслужений артист України та легенда українського театру та кіно – Валерій Бассель. Бассель відомий своєю роботою у понад 50 фільмах, а також як театральний режисер та педагог. Прощання з артистом заплановано на 10 вересня біля Одеського академічного театру ляльок.

Пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель

Помер заслужений артист України

Валерій Бассель народився в Росії, але справжньої популярності набув в Україні. Свою кар'єру в театрі він розпочав у 1970-х, граючи на сцені Одеського російського драматичного театру ім. О. Іванова та співпрацюючи з Одеською кіностудією. Серед його найвідоміших робіт у кіно — ролі у фільмах "Місце зустрічі змінити не можна", "Чарівний голос Джельсоміно" та "Зелений фургон".

Після успішної акторської кар'єри, Бассель заснував свій театр "Суєта суєт", де він не тільки режисирував, а й продовжував виступати як актор. З 2012 року Валерій Михайлович працював в Одеському академічному театрі ляльок, де обіймав посаду помічника художнього керівника.

Колеги та учні Басселя згадують його як неповторну творчу особистість, чий вплив на театральне мистецтво важко переоцінити. На сторінці театру у Facebook його колеги висловили глибокі співчуття.                                                 

"Це величезна втрата для театральної Одеси. Співчуття всім близьким та шанувальникам таланту артиста".

Прощання з Валерієм Басселем надасть можливість його шанувальникам та друзям віддати останні почесті. Усі бажаючі можуть приєднатися до церемонії, яка розпочнеться об 11.00 біля Одеського академічного театру ляльок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини