Головна Новини Суспільство події Пішла з життя заслужена артистка України
commentss НОВИНИ Всі новини

Пішла з життя заслужена артистка України

Померла провідна солістка балету Львівської опери Христина Ткач

14 червня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

У віці 44 років померла українська балерина, заслужена артистка України Христина Трач. Про це повідомили колеги артистки на сторінці Львівської національної опери у Facebook.

Пішла з життя заслужена артистка України

Пішла з життя заслужена артистка України

Христина Трач, довгі роки пов'язана з Львівським національним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької, була визнана однією з найталановитіших виконавиць сучасності. Її життя та кар'єра були сповнені творчості та пристрасті до балету, починаючи від навчання у Львівському державному училищі культури та мистецтв та закінчуючи зірковими виступами на найпрестижнішій українській сцені.

"Вона вивчила та виконала кілька сольних партій, привертаючи до себе увагу публіки та педагогів як талановита молода артистка балету, яка мала прекрасні сценічні дані, віртуозну техніку. Працюючи у балетній трупі, увійшла до всіх сольних номерів вистав. З кожним танцем, кількість ", - йдеться у повідомленні театру.

Під час своєї кар'єри Крістіна виконала понад двадцять найскладніших балетних партій, включаючи такі відомі ролі, як Нікія в "Баядерці", Гамзатті та Кітрі в "Дон Кіхоті", Жизель та Мірта в "Жизелі". Її унікальна техніка, артистиз і здатність передавати глибокі емоції через танець заворожували глядачів, піднімаючи рівень культурного сприйняття балетного мистецтва в Україні.

Прощання з Христиною Трач відбудеться 15 червня у фойє Львівської національної опери. Час відходу великої балерини залишив печатку скорботи на серцях її колег та шанувальників.

Причина смерті артистки поки що не розголошується. Христина Трач залишиться у пам'яті як символ краси та грації, втілення найкращих традицій українського балету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини