Головна Новини Суспільство події Під Сумами стався викид небезпечної токсичної речовини
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Сумами стався викид небезпечної токсичної речовини

Жителям Сум радять закрити всі вікна і зробити вдома вологе прибирання

20 липня 2020, 11:19 comments2004
Поділіться публікацією:

В повітря поблизу Сум потрапила небезпечна токсична речовина. На підприємстві біля села Ганнівка стався викид одоранту, який додають до природного газу. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник мера Сум Олександр Журба.

Під Сумами стався викид небезпечної токсичної речовини

Фото: elentur.com

Одорант — це токсична речовина 2-го класу. Вона має характерний неприємний запах. Саме її додають до природного газу, щоб визначити місце аварії у разі витоку. І саме цей запах напередодні й відчули жителі Сум. На сморід городяни масово скаржилися в соцмережах. Вже сьогодні у мерії знайшли причину специфічного запаху. Сумчан попередили про можливі наслідки

"Низька концентрація одоранту в повітрі може викликати подразнення очей і шкіри, спровокувати головні болі, нудоту і проблеми з диханням", — написав Журба.

Городян закликають по можливості не виходити на вулицю. Також необхідно зачинити вдома всі вікна і провести вологе прибирання. Вологе повітря в приміщенні допоможе мінімізувати небезпеку для організму.

"Якщо відчуєте, що вам стало погано, відразу ж звертайтеся до лікарів", — закликав заступник міського голови.

Викид одоранту, як повідомляють у міській раді, стався ще на вихідних. До ранку понеділка повітря в Сумах стало трохи чистішим і його стан чиновники оцінили як задовільний.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що російський губернатор запропонував під час пандемії обробляти людей хімікатами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини