Головна Новини Суспільство події Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка

Акції на підтримку активіста Стерненка сьогодні проходять не тільки в Києві

23 лютого 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Під Офісом президента України влаштували акцію протесту через вирок активістові Сергію Стерненку. На Банковій зібралися понад 1000 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна.

Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка

Зіткнення на акції через Стерненка. Фото: Країна

Протестуючі спочатку кидали сніжки в кордон поліції, потім в хід пішли фаєри. У бік правоохоронців, за словами очевидців, також розпилювали щось з балончиків, вибухають петарди. Силовики заходять в натовп і поділяють її на частини, найзавзятіших виводять з натовпу. З двох з правоохоронців протестуючі зірвали шоломи.

Люди вимагають звільнити активіста, якого засудили до 7 років в'язниці. До Офісу президента стягнули силовиків.


Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка - фото 2

Учасники протесту скандують "Свободу Стерненко!". Акції на підтримку активіста Стерненка сьогодні проходять не тільки в Києві.

Відзначимо, прокурори підтримували публічне звинувачення в Приморському районному суді Одеси щодо Стерненка, обвинуваченого в незаконному поводженні зі зброєю, викраденні людини та розбійному нападі за попередньою змовою групи осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 187 КК України).

Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка - фото 3


Вироком суду Стерненко був визнаний винним і за сукупністю кримінальних злочинів засуджено до 7 років 3 місяців позбавлення волі з часткової конфіскації майна.


Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка - фото 4

Нагадаємо, правозахисник колишнього лідера місцевого "Правого сектора" Сергія Стерненка Масі Найєм заявив, що глава держави Володимир Зеленський пропонував Стерненко посаду в правоохоронному органі. Найєм додав, що ця зустріч відбувалася в червні 2019 року, і серед присутніх був екс-глава Офісу Зеленського Андрій Богдан. 

23 лютого, громадськість розбурхала новина про вирок громадському активісту Сергію Стерненку. 7 років і 7 місяців — саме такий термін виніс чоловікові Приморський суд Одеси. У суспільстві говорять, що Стерненко повинен був отримати виправдувальний вирок, до того ж виносити його ніби як збирався інший суддя. Що ж відомо про суддю Віктора Попревич, який "здивував" громадянське суспільство, можна прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://news.rbc.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аноним

23 лютого 2021, 23:57

А почему всего лишь 7 лет ? Он же человека зарезал ! Должно быть хотя бы 15


Новини