Головна Новини Суспільство події Перевернувся човен біля острова Березань - є жертви: ДСНС у Миколаївській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Перевернувся човен біля острова Березань - є жертви: ДСНС у Миколаївській області

Нехтування погодними умовами при виході у море може призвести до трагічних наслідків

24 листопада 2021, 13:31
Поділіться публікацією:

Прес-служба ДСНС повідомила про трагічну ситуацію у Миколаївській області, яка сталась з чоловіками, які прямували до острова Березань у човні.

Перевернувся човен біля острова Березань - є жертви: ДСНС у Миколаївській області

Рятувальники ДСНС Миколаївській області - фото прес-служби

Рятувальники виявили, що човен, у якому перебувало троє чоловіків, перевернувся. Усіх трьох пасажирів знайдено мертвими – вони потонули.

22 листопада 2021 р. майже о дев'ятій годині ранку до прикордонників пункту "Очаків" надійшов телефонний дзвінок. Місцевий рибалка повідомив, що неподалік від острова Березань він побачив перевернутий дюралевий човен, а поруч з ним – тіла двох мертвих чоловіків. Свідок був переконаний, що має бути ще третя особа.

Якнайшвидше було споряджено рятувальну операцію. Шукали чоловіка дев'ятеро фахівців з 22-ої державної рятувальної частини. Вони дістались до місця інциденту на надувних човнах AQUASTAR-400 та "Колібрі". 24 листопада, як пише прес-служба, тіло третього чоловіка, а також дюралевий човен, знайдено на морському дні на глибині шести метрів. Їх підняли на поверхню та перевезли до берега.

Внаслідок трагічної подорожі загинуло троє громадян різного віку: 72-річний, 60-річний, 54-річний. Рятувальники ДСНС нагадують українцям: готуючись до виходу у море, потрібно прислухатись до прогнозів погоди і залишатись вдома, якщо обіцяють пориви вітру та туман. 

Згідно з архівними даними порталу meteopost, зранку 22 листопада у Миколаївській області з шостої години ранку з"явився туман, видимість – менше кілометра, температура впала до 5-6 0С, вітер – 3 м/с. 

У статистичному збірнику Державної служби статистики України у чоловіків вказаного віку смертність переважає жіночу у три рази. Там же наведено дані, що саме на цей вік припадає найбільший коефіцієнт смертності від зовнішніх причин, з них — від "випадкових утоплень та занурень у воду".

Про те, від яких небезпек рятують українців піротехніки ДСНС, видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини