Головна Новини Суспільство події Переслідування мера Бурині: може виявитися вигідним нардепу від «Слуги народу», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Переслідування мера Бурині: може виявитися вигідним нардепу від «Слуги народу», - ЗМІ

З перших днів на посаді Віктор Ладуха взявся наводити лад із землею у громаді

17 травня 2022, 21:55
Поділіться публікацією:








Затримання міського голови Бурині Віктора Ладухи наприкінці квітня 2022-го року може бути вигідним народного депутата України Максима Гузенка. Таку думку висловили українці, політики та представники буринської міськради у спецпроекті телеканалу "Правда.Тут".

Переслідування мера Бурині: може виявитися вигідним нардепу від «Слуги народу», - ЗМІ

До переслідування пере можуть бути причетні впливові особи (фото з відкритих джерел)

Віктор Ладуха з 2017-го року очолює Буринську об’єднану територіальну громаду. З перших днів на посаді взявся наводити порядки з землею, бо ж величезні масиви місцеві агровласники обробляли за копійки, і бюджет громади втрачав шалені кошти. Зокрема, фермерське господарство "Натон" та ТОВ "Агрохім-Партнер", які у власності батька Максима Гузенка – Василя Гузенка, обробляють 1400 гектарів землі на території Дяківської сільської ради Буринської громади. Ця земля у користуванні "Конотопського виправного центру" №130. Її призначення — нібито для ведення сільського господарства. Однак, на ній працюють не ув’язненні, а приватні компанії. За величезний масив громада отримує усього 400 тисяч гривень земельного податку на рік, тоді як ринкова вартість оренди – 20 мільйонів гривень. Намагання через суд повернути цю землю на баланс громади викликало шалений спротив.


Зазначимо, що наприкінці квітня Віктора Ладуху, його заступника Євгена Базиму та депутата Буринської міськради Олександра Гудименка заарештували за звинуваченнями у колабораціонізмі. Буринь, що на півночі України, біля кордону з Росією, була окупована вже у перший день повномасштабного вторгнення росіян. Утім, ні Ладуха, ні Гудименко з окупантами не контактували, підтверджують місцеві. Займались гуманітарними питаннями. А Євген Базима, ветеран російсько-української війни ще з 2014-го року, увесь час був у складі територіальної оборони у сусідньому з Буринню Конотопі. Тому, звинувачення на їхню адресу, яке ґрунтується на усних свідченнях дев’ятьох людей, у Бурині називають наклепом та помстою політичних опонентів.

Навпаки, є відеодокази неодноразових контактів частини опозиційних до Ладухи депутатів та представників місцевої поліції, з окупантами.  В ефірі спецпроекту "Правда. Тут" прозвучали прізвища депутатів міськради та інших. Місцеві чекають, що у правоохоронців зрештою, з’являться питання і до цих людей, оскільки заява про їхню можливу державну зраду вже на столі у керівництва СБУ. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що за кримінальною справою щодо Порошенка може стояти політичне переслідування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини