"Паводки на Закарпатті": Шмигаль і Аваков терміново вилетіли рятувати регіон

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і глава МВС Арсен Аваков вирушили в затоплений регіон на Закарпатті, щоб координувати рятувальні роботи

Сьогодні глава уряду Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і керівник ДСНС Микола Чечоткін терміново вирушили на Прикарпатті для координування сил рятувальної операції під час паводку, який розлився в Івано-Франківській області, завдавши значної шкоди і призвівши до людських жертв. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Відзначається, що не тільки Івано-Франківський регіон зазнав стихійного лиха: йдеться також про населені пункти у Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях.

Підтоплено понад 200 сіл, деякі з них відрізані від комунікацій.

"Підрозділи МВС здійснюють евакуацію людей, повітряний і наземний моніторинг, берегоукріплення, відкачування і відведення води", - зазначено у повідомленні.

" target="_blank">

З учорашнього дня рятувальники проводять роботи по евакуації людей з найбільш постраждалих сіл.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський відреагував на повінь у західному регіоні України.

"Президент України Володимир Зеленський контролює ситуацію на Західній Україні. Глава держави вже обговорив з урядом питання допомоги громадянам, які постраждали через події", - йдеться в заяві.