Головна Новини Суспільство події Опублікували світовий рейтинг забрудненості повітря: на якому місці опинився Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Опублікували світовий рейтинг забрудненості повітря: на якому місці опинився Київ

Київ опинився на 48 місці світового рейтингу з забрудненості повітря

1 лютого 2022, 16:13
Поділіться публікацією:

Київ, столиця України, наразі знаходиться на 48-му місці у світовому рейтингу, що визначає рівень забрудненості повітря в мегаполісах. Про це повідомляє Iqair — портал, що спостерігає за рівнем забрудненості повітря в режимі реального часу.

Опублікували світовий рейтинг забрудненості повітря: на якому місці опинився Київ

Смог у Києві - фото з відкритих джерел

За даними порталу, що опублікував світовий рейтинг, стан повітря у Києві можна оцінювати як помірний. Станом на 14:00 1 лютого столиця України посіла 48-ме місце у списку мегаполісів з індикатором 57.

Згідно з опублікованим рейтингом, найвищий рівень забрудненості повітря спостерігається в столиці Індії Делі. У місті індекс становить 232, що майже в 4 рази перевищує рівень забрудненості Києва.

У першу трійку міст із найбільш забрудненим повітрям також увійшли російське місто Красноярськ та китайське місто Ухань.

Як повідомляли раніше "Коментарі", столиця Китаю Пекін вперше виконав державні стандарти якості повітря минулого року. Таку заяву зробили чиновники у вівторок, 4 січня, після спільних зусиль щодо скорочення споживання вугілля та скорочення викидів транспорту. 

Китай оголосив війну забрудненню у 2014 році після того, як низка небезпечного смогу у Пекіні та інших місцях викликала широке обурення громадськості. Середні показники дрібних небезпечних частинок у повітрі, відомих як PM2,5, досягли 33 мікрограмів на кубічний метр у Пекіні протягом усього 2021 року, що на 13% менше, ніж роком раніше, та відповідає тимчасовим стандартам Китаю у 35 мікрограмів вперше в історії. Середній річний показник у 33 мікрограми залишається набагато вищим за рекомендований рівень Всесвітньої організації охорони здоров’я у 5 мікрограмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини