Головна Новини Суспільство події ООН заборонила співробітникам називати дії РФ в Україні "війною" чи "вторгненням"
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН заборонила співробітникам називати дії РФ в Україні "війною" чи "вторгненням"

Крім того, співробітникам ООН заборонили використовувати український прапор

8 березня 2022, 18:32
Поділіться публікацією:

ООН заборонила своїм працівникам використовувати слова "війна" або "вторгнення", щоб описувати дії Росії в Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на видання Irish Times.

ООН заборонила співробітникам називати дії РФ в Україні "війною" чи "вторгненням"

ООН - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що видання змогло ознайомитися зі змістом електронного листа від департаменту з комунікацій робітникам ООН, яке буле розіслане у понеділок, 7 березня.

Попри російське вторгнення й велику кількість жертв дій окупантів, ООН рекомендувало співробітникам називати війну проти України "конфліктом" або "військовим наступом".

"Використовуйте "конфлікт" або "військовий наступ", а не "війна" або "вторгнення", коли йдеться про ситуацію в Україні. Не додавайте український прапор у особисті чи офіційні облікові записи в соціальних мережах або на веб-сайти", — йдеться у листі, надісланому співробітникам.

Крім того видання повідомляє, що ООН заборонило використання українського прапора в соціальних мережах або на веб-сайтах. 

"Це важливе нагадування про те, що ми, як міжнародні цивільні службовці, маємо бути об'єктивними. Існує серйозна можливість репутаційного ризику, на який нещодавно звернули увагу чиновники", — йдеться у повідомленні.

Офіційної відповіді ООН поки немає.

Як повідомляли раніше "Коментарі", радник голови Офісу президента України Олексій Арестович повідомив три головні причини, чому Росія так швидко ініціювала переговори з Україною щодо війни. Також Арестович зазначив, що вимоги Росії поступово знижуються. Арестович в ефірі наголосив, що переговори з Україною ініціювала саме російська сторона на другий день вторгнення в Україну. За інформацією радника голови ОП, у світовій історії немає аналогів такій швидкості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини