Головна Новини Суспільство події Окупанти заборонили жителям пересуватися зруйнованим Маріуполем
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти заборонили жителям пересуватися зруйнованим Маріуполем

Окупанти змушують пройти принизливу "фільтрацію"

8 травня 2022, 16:49
Поділіться публікацією:

Окупанти продовжують знущатися з жителів Маріуполя, вводячи принизливі "правила", які порушують права людини. Так, військові рф заборонили маріупольцям пересуватися зруйнованим містом та в межах окупованої частини Донецької області без так званої "фільтрації". Про це повідомляє уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова.

Окупанти заборонили жителям пересуватися зруйнованим  Маріуполем

Окупанти продовжують знущатися із мирних жителів (фото з відкритих джерел)

За інформацією Людмили Денісової, окупанти обмежують права жителів міста, змушуючи пройти принизливу "фільтрацію".

"Спочатку треба пройти "перевірку" в одному з райвідділків "мвс" в Мангуші, Новоазовську, Нікольському або в пунктах пропуску Мангуш та Безіменне.Після неї маріупольцям з довідкою треба звернутись до так званої "комендатури" Маріуполя і отримати перепустку на пересування в межах Донецької області. Три документи, які мають отримати маріупольці задля "вільного" пересування тимчасового окупованою територією Донецької області: довідка про "фільтрацію", перепустка для пересування вулицями міста та перепустка на пересування за межі Маріуполя",- повідомила Денісова.

Окупанти такими діями порушують ряд міжнародних норм.

"Обмежуючи свободу пересування громадян, країна-окупант порушує Міжнародний пакт про громадянські та політичні права 1966 року, стаття 12 якого гарантує кожному право на вільне пересування. Відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду, здійснюючи "фільтраційні заходи", рф вчиняє воєнний злочин та злочин проти людяності",- йдеться у повідомленні уповноваженої.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що продовжуючи обстріл України Путін привітав український народ із "Днем перемоги".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини