Головна Новини Суспільство події Окупанти обстрілювали ЗАЕС: яка там ситуація на ранок
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти обстрілювали ЗАЕС: яка там ситуація на ранок

Російські війська обстрілювали атомну електростанцію

4 березня 2022, 07:55
Поділіться публікацією:

На сторінці Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомили про те, що пожежу на території Запорізької АЕС у місті Енергодар ліквідували. Там вночі внаслідок обстрілів російських окупантів сталася пожежа. Працівники станції вночі відключили 3-й енергоблок, з 6 енергоблоків працює один.

Окупанти обстрілювали ЗАЕС: яка там ситуація на ранок

Фото ілюстративне / Pixabay

Загоряння відбулося в приміщенні учбово-тренувального корпусу, там горіли три верхні поверхи п'ятиповерхової будівлі. Після завершення обстрілів пожежники почали гасили вогонь. Від ДСНС залучено 40 осіб та 10 од. техніки. О 06:20 пожежу в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

У зв'язку з серйозною ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, МАГАТЕ переводить свій Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій у режим цілодобового реагування. Також 3 березня з Європи виїхала до України група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі для розслідування за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів.

Як повідомляють в Кабінеті Міністрів, міністр енергетики України Герман Галущенко поговорив з Міністром енергетики США пані Дженніфер Ґренголм щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції. Чиновник розповів, що російські війська обстрілюють ЗАЕС з повітря та танків.

Представнику США повідомили, що на станції пожежа й це загрожує ядерною катастрофою. Тому треба треміново закрити зону польотів на Україною щоб не було аварій на атомних електростанціях.

Герман Галущенко наголосив, що ядерна та радіаційна безпека російські війська не турбує, а вибухи на атомних станціях загрожують здоров'ю життю українців та європейців. 

"Вже кілька днів ми намагаємось донести цю тезу до МАГАТЕ. Ми вимагали втручання цієї міжнародної організації та жорсткі рішення стосовно агресора. Але їх поки немає. Тож ми вимагаємо не лише фахової оцінки подій, що відбуваються, а й реального втручання, вжиття найжорсткіших заходів, у тому числі з боку НАТО та країн — володарів ядерної зброї", — наголосив Герман Галущенко.

Стан енергоблоків за даними Державної інспекції ядерного регулювання України, на 4 березня: енергоблок № 1: планово-попереджувальний ремонт; енергоблоки № 2, 3: відключено від мережі та проводиться розхолодження ядерних установок; енергоблок № 4: у роботі, електрична потужність 690 МВт; енергоблоки № 5, 6: проводиться розхолодження ядерних установок.

Як повідомляв портал, окупанти хочуть організувати в Маріуполі блокаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини