Головна Новини Суспільство події Окупанти "кошмарять" обстрілами село на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти "кошмарять" обстрілами село на Донбасі

Село на Донеччині вже 3 дні поспіль знаходиться під обстрілами

28 квітня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомила про брутальні порушення режиму тиші на Донбасі з боку бойовиків. Про це повідомляє пресслужба штабу Операції об'єднаних сил.

Окупанти "кошмарять" обстрілами село на Донбасі

Обстріли - фото: УНІАН

У період із 25 по 27 квітня окупанти методично проводили обстріли села Водяне, що на Донеччині, та передових позицій ЗСУ поблизу нього.

"Попри Мінські домовленості, окупанти застосовують артилерію калібру 120 мм із вогневих позицій, які розташовані в межах населених пунктів Саханка, Ужівка, Пікузи та Верхньотошківське, наражаючи цим мирних мешканців на небезпеку", — заявляють українські військові.

Також, за їхніми словами, 14 квітня осколково-фугасний снаряд бойовиків ледь не підірвав будинок мирних жителів. На підльоті до помешкання у нього відірвався підривач.

В ЗСУ стверджують, що маркування на вцілілому боєприпасі слугують вагомим доказом того, що зброю найманцям на тимчасово окупованих територіях постачає РФ.

Варто зазначити, що 22 квітня внаслідок осколкового поранення в зоні відповідальності ОТГ "Північ" помер український військовий. Того разу, швидше за все, окупанти використовували міномети або гранати.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як фахівці оцінюють нещодавні домовленості Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

На думку військового експерта Влада Волошина, про прорив можна буде говорити лише після того, як РФ почне прибирати свої війська із прикордонних територій, а також не просто скоротить, а й припинить обстріли. Більше деталей шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете ознайомитися із прогнозом українського МЗС щодо ймовірного повноцінного нападу Росії на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Окупанти кошмарять обстрілами село на Донбасі
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини