Головна Новини Суспільство події Офіс Генерального прокурора розслідує справу великої злочинної групи у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс Генерального прокурора розслідує справу великої злочинної групи у Києві

Одна із справ угруповання пов'язана із незаконним продажем ділянки землі площею 113 га в Оболонському районі Києва

9 листопада 2021, 18:42
Поділіться публікацією:








Голосіївський районний суд Києва ухвалив вирок одному з членів злочинної організації, яка може бути причетна до шахрайства, підробки документів, створення фіктивних підприємств, махінацій з нерухомістю. Підозрюваний зізнався у скоєному, погодився на співпрацю зі слідством та отримав рік умовного терміну замість трьох років ув'язнення. Він назвав імена співучасників і розкрив нові епізоди протиправної діяльності, що дозволило правоохоронцям отримати нові дані про злочинну групу. Про це йдеться у сюжеті OBOZREVATEL TV.

Офіс Генерального прокурора розслідує справу великої злочинної групи у Києві

Офіс Генерального прокурора - фото з відкритих джерел

За даними журналістів, епізод, який розглядався у суді, пов'язаний із незаконним продажем ділянки землі площею 113 га в Оболонському районі Києва. Його вартість складає понад 11 мільйонів доларів. Ця справа кілька років лежала на полиці, доки не потрапила до Офісу Генерального прокурора України.

Журналісти зазначили, що наразі правоохоронні органи встановили причетність до злочинної організації понад десять осіб. Серед них згадуються Антон Шубенков, Ольга Алісименко, Костянтин Кривопуст, Андрій Головатюк та Олександр Боднарчук. Два останні ховаються від слідства.                                                         

За даними журналістів, учасники угруповання можуть бути причетні до уявного продажу проблемних активів, махінації з цінними паперами, шахрайська діяльність за участю цілої низки фінансових установ – "БМ Банку", "Родовід", "Таскомбанку" та інших. Допомога у реалізації злочинів групі нібито надавали "чорні" реєстратори та нотаріуси. Угруповання могло використовувати свої зв'язки в державних структурах, створювало фіктивні фірми на території України та за кордоном. Крім того, щонайменше один епізод діяльності злочинців нібито пов'язаний із вбивством.

Адвокат обвинуваченого Максим Топорков підтвердив, що інформація про цей епізод була, але подробиці справи йому не відомі.

На засіданні суду був присутній і один із підозрюваних – Антон Шубенков. Він категорично відмовився давати коментарі журналістам після суду та одразу ж відступив, щоб не відповідати на запитання. Його адвокат Руслан Андрищук лаконічно заявив, що справу проти його підопічного повністю сфабриковано.

За інформацією джерел журналістів, на сьогодні заведено близько 10 кримінальних справ, пов'язаних із діяльністю угруповання. Завдяки тому, що один із її учасників пішов на угоду зі слідством, розкривається дедалі більше подробиць, а кількість кримінальних проваджень зростає. Крім того, зазначається, що ще кілька учасників групи нібито готові співпрацювати з правоохоронними органами, щиро зізнавшись у скоєному, сподіваючись пом'якшити вирок. Це дасть можливість дізнатися про повний склад угруповання та встановити всі епізоди злочинної діяльності.

Слідство продовжується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини