Головна Новини Суспільство події Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області

ДСНС та обласна адміністрація повідомляють про стан інфраструктури в регіоні

11 березня 2022, 17:08
Поділіться публікацією:

В Луганській області ворог продовжує нищити населені пункти. 11 березня окупанти обстрілювали Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінну та Лисичанськ, застосовували важку артилерію та реактивні системи залпового вогню.

Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області

Зруйновані міста внаслідок обстрілів окупантів, фото Телеграм ДСНС

Найбільших руйнувань зазнали від обстрілів: Гірське, Золоте, Щастя, Тошківку, Попасну, Старобільськ. Про це повідомляють в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій. В цих населених пунктах вже майже не залишилося вцілілих багатоповерхових житлових будинків, розбита інфраструктура міст.

Однак рятувальники з піротехніками Луганського гарнізону продовжують гасити пожежі, знищувати вибухові пристрої, надавати допомогу населенню, розбирати завали та роздавати гуманітарну допомогу.

За інформацією Луганської державної адміністрації, в області працюють гуманітарні штаби, волонтери населенню привозять продукти, засоби особистої гігієни, ліки. Першочергово забезпечуються допомогою люди з інвалідністю, самотні люди похилого віку, матері з малолітніми дітьми, багатодітні сім'ї, підвозиться адресна допомога до бомбосховищ та укриттів, де перебувають великі групи мешканців та лежачим самотнім.

Щодо роботи інфраструктури в області станом на ранок 11 березня знеструмлено 38 населених пунктів, з них 27 повністю, 11 частково. 114 472 споживач перебуває без електроенергії, відключено 746 ТП.

В Сєвєродонецьку відключено 180 багатоквартирних будинків (пошкодження котельної) та близько 180 багатоквартирних будинків через пошкодження теплових мереж. В Лисичанську в зв’язку з відсутністю електро-, водопостачання призупинено роботу 14 котелень.

Частково обмежено подачу води на Попасну та Золоте, немає водопостачання у селі Нижнє, Нижнє-1, Новотошківка. Через обстріли знеструмлена ЛЕП, водопровідна насосна станція 1 і 2 підйом "Лісова дача", в результаті чого частково у місті Лисичанськ відсутнє водопостачання (район Склозаводу, Переїзна, мікрорайони заводу ГТВ, район ш. Матроська).

Як повідомляв портал, 9 березня окупанти продовжують обстрілювати населені пункти України на території Донецької області. Зафіксовано обстріл залізниці у місті Дружківка. В результаті обстрілу постраждали дві жінки: 57-річна та 19-річна місцеві мешканки. За інформацією поліції, снаряд впав біля міської залізничної станції, на місці працювали вибухотехніки.


Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області - фото 2
Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області - фото 3
Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області - фото 4
Обстріли та руйнування інфраструктури: яка ситуація в Луганській області - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/dsns_telegram
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини