Головна Новини Суспільство події Обіцяний владою водогін досі не готовий: у великого українського міста закінчується вода
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцяний владою водогін досі не готовий: у великого українського міста закінчується вода

Система будівництва водопроводу нібито розбита гідроударами та розбалансована

22 липня 2024, 20:10 comments49870
Поділіться публікацією:

 Будівництво водопроводу, який має забезпечити чверть населення Кривого Рогу водою після російського теракту на Каховській ГЕС, досі не завершено. Вода у внутрішніх водоймах міста вже закінчується, що створює серйозну загрозу для мешканців.

Обіцяний владою водогін досі не готовий: у великого українського міста закінчується вода

Будівництво водопроводу у Кривому Розі (фото з відкритих джерел)

За даними видання "Свої Кривий Ріг", цей державний проект був розпочатий за часів колишнього віце-прем'єр-міністра з відновлення України та міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Хоча голова міністерства вже змінився, ділянка водопроводу з Кременчуцького водосховища, звідки має надходити вода, досі не побудована.

Ситуацію ускладнюють постійні відключення електроенергії, які провокують гідроудари та розбалансування системи. Швидке відновлення водоканалу утруднене через брак щонайменше 350 працівників. Додатковою проблемою є старі труби, які потребували заміни ще до початку повномасштабного вторгнення.

Понад рік Кривий Ріг отримував воду завдяки подачі з Кресівського водосховища. Однак, чи вдасться вчасно добудувати магістральний водогін, залишається під питанням.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у річницю підриву Каховської ГЕС ООН привітала з днем російської мови. У першу річницю підриву окупантами Каховської гідроелектростанції ООН опублікувала привітання з днем російської мови. На відповідний курйоз у виконанні авторитетної міжнародної організації звернув увагу заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Військовослужбовець вважає, що міжнародні організації на кшталт ООН абсолютно неспроможні реагувати на виклики нового часу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини