Головна Новини Суспільство події Нові штрафи за порушення ПДР: першого водія оштрафували на 20,4 тисячі гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові штрафи за порушення ПДР: першого водія оштрафували на 20,4 тисячі гривень

Водій-порушник керував автомобілем, не маючи такого права

17 березня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

В Україні із середи, 17 березня, почали діяти нові штрафи за порушення ПДР. Заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомив, що поліцейські вже виявили перших порушників у Київській і Рівненській областях. Про це Білошицький розповів на своїй сторінці у Facebook.

Нові штрафи за порушення ПДР: першого водія оштрафували на 20,4 тисячі гривень

В Україні ввели нові штрафи за порушення правил дорожнього руху - фото з відкритих джерел

Так, у Київській і Рівненській областях патрульні зупинили "перших ластівок", які отримали нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зазначається, що перший водій-порушник отримав штраф у розмірі 20,4 тисячі гривень, другий — 3,4 тисячі гривень. 

"Обидва водії керували автомобілями, не маючи такого права", — написав Олексій Білошицький.

За його словами, в селі Чайки Київської області патрульні зупинили водія авто, який раніше був позбавлений права керувати транспортним засобом. Згідно ч. 4 ст. 126 КУпАП порушнику виписали штраф у розмірі 20,4 тисячі гривень. Раніше за це адміністративне порушення передбачався штраф у 510 гривень.

"Інший водій у Рівному ще навіть не отримав посвідчення водія, а вже сів за кермо, порушив ПДР і отримав постанову від патрульних. Нехай цей випадок буде для нього хорошим уроком. Він отримав штраф згідно ч. 2 ст. 126 КУпАП. Раніше штраф за таке порушення був 510 гривень, а з сьогоднішнього дня стягнення накладається в розмірі 3400 гривень", — пояснив правоохоронець.

Нові штрафи за порушення ПДР: першого водія оштрафували на 20,4 тисячі гривень - фото 2
Нові штрафи за порушення ПДР: першого водія оштрафували на 20,4 тисячі гривень - фото 3
Нові штрафи за порушення ПДР: першого водія оштрафували на 20,4 тисячі гривень - фото 4

Раніше стало відомо, що в Україні збираються жорстко посилити покарання за порушення правил дорожнього руху. Перший блок змін стосується нових штрафів у розмірі 510 гривень, які порушники можуть отримати за розмову по телефону за кермом, не пристебнутий ремінь, відсутність номерного знака, відсутність мотошлема (для мотоциклістів), порушення правил проїзду перехресть, зупинок громадського транспорту та інше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини