Головна Новини Суспільство події Нова ізоляція в Китаї: в Піднебесній спалахнула бубонна чума
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова ізоляція в Китаї: в Піднебесній спалахнула бубонна чума

Всім жителям китайського села зробили тести на бубонну чуму

7 серпня 2020, 15:33 comments1267
Поділіться публікацією:

У Китаї закривають на карантин село в районі Внутрішньої Монголії. Як повідомляє CNN, там напередодні від бубонної чуми помер чоловік.

Нова ізоляція в Китаї: в Піднебесній спалахнула бубонна чума

Відомо, що діагноз жителю села Суджі Сінкун поставили 5 серпня, проте вилікувати його не вдалося. Всі жителі цього населеного пункту здали тест на чуму та результати виявилися негативними. Але попри цей факт, в будинках проводять щоденну дезінфекцію, а жителям заборонено залишати межі села. Відзначимо, що це вже друга смерть в Китаї від бубонної чуми. Раніше в одному з міст тієї ж Внутрішньої Монголії помер місцевий житель.

До слова, бубонна чума — гостра смертельна хвороба. Її у людини викликають бактерії Yersinia pestis, які переносять блохи, що паразитують на щурах. Комахи-паразити можуть переходити й на людей.

Нагадаємо, у зв'язку з новими даними по коронавірус в Україні оновили карту з зонами, в яких повинні діяти ті чи інші правила адаптивного карантину. Так, в червоній сьогодні виявився Харків, де епідситуація погіршилася: 4527 випадків зараження і майже 150 підтверджених діагнозів за добу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини